Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel'de 21 Ocak'ta çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybederken, 133 kişi de yaralandı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 98 sayfalık iddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
İddianamede, otel sahipleri, şirket yönetim kurulu üyeleri ve yöneticileri Halit Ergül, Emine Mürtezaoğlu Ergül, Ceyda Hacıbekiroğlu, Elif Aras, Emir Aras, Zeki Yılmaz, Ahmet Demir, Kadir Özdemir, Cemal Özer, Mehmet Salun ile Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun ve itfaiye eri İrfan Acar hakkında 78 kez "olası kastla öldürme" ile "olası kastla kasten yaralama" suçlarından toplam 1998'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Olayla ilgili son olarak, Kültür Bakanlığı tarafından, yangının meydana geldiği tarihte Kontrolörler Kurulu Başkanvekili olan Levent Kırcan, otelin son denetimini yapan kontrolörler Barış Başayvaz ve Abdülkadir Eren hakkında soruşturma izni verilmesine karar verildi.
Karar metninde; yangın olayına ilişkin Bakanlık bünyesinde iki defa ön inceleme yapıldığı, her iki ön incelemede de yangın güvenliği denetiminin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görev, yetki ve sorumluluğunda olmadığı, Bakanlık personelinin kusur ve ihmalinin bulunmadığının tespit edildiği belirtildi. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, konunun yargı tarafından da incelenmesinin sağlanması amacıyla Bakanlık tarafından 3 bürokrata soruşturma izni verildiği öğrenildi.
Gerçek Gündem
Kaynak: DHA
Suriye Türk mallarını veto etti: Bakanlıktan teselli açıklaması geldi9 izlenme
Eğitim İş eğitimde gericiliğe karşı yürüdü: "Eğitimi tarikatlara, cemaatlere teslim edenlere geçit vermeyeceğiz!"16 izlenme
Türk Hava Kurumu'nun hazır 6 uçağını kullanmayan Orman Bakanlığı, 1 helikoptere günlük 216 bin lira kira ödeyecek!73 izlenme
Başsavcılık, CHP İstanbul İl Binası'nın hazineye devrini istedi20 izlenme
Muhalefet, MTV vergisi oylamasında sınıfta kaldı: Çok sayıda milletvekili katılmadı28 izlenme
İtalyan basınından sonra İlber Hoca da anlattı: "Afrikalılar da bize gelecek"24 izlenme
İngiliz The Times: "Cumhuriyetin kuruluşundan 100 yıl sonra Türkiye yine devasa bir değişimin eşiğinde"36 izlenme
İl Seçim Kurulu açıkladı: "İmamoğlu kazandı!"537 izlenme