78 kişinin yaşamını yitirdiği Grand Kartal otelin sahibi Halit Ergün'ün damadı ve otelin de Genel Müdürü olan Emir Aras'ın kimseyi uyarmadan eşi ve çocuğuyla kaçtığı görüntüleri infial yaratırken bugünkü duruşmada şaşırtan bir çıkışta bulundu. Kartalkaya faciasında mahkeme ara kararını verdi. İtfaiye personeli İrfan Acar'ın tutuklanmasına, aşçı Faysal Yaver adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Dava 22 Eylül'e ertelendi.
Grand Kartal Otel yangını davasında Kültür ve Turizm Bakanı, Etstur sahibi Mehmet Nuri Ersoy hakkında suç duyurusunda bulunulması, Ersoy'un Turizm ve Kültür Bakanı olarak tanık sıfatıyla dinlenmesi talepleri reddedildi.
Tutuksuz sanıklardan itfaiye eri İrfan Acar'ın adli kontrol tedbirinin yetersiz kaldığı gerekçesiyle tutuklanmasına karar verildi Tutuklu sanıklardan mutfak çalışanı Faysal Yaver'in adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi Geri kalan tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hakkında ev hapsi adli kontrol tedbir kararı bulunan sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verildi Sonraki duruşma 22 Eylül’de görülecek.
Bolu'da 78 kişinin can verdiği otelin çıkış anından sadece 15 dakika sonra otel genel müdürü Emir Aras'ın ailesiyle beraber odadan kaçtığı görüntüler ortaya çıktı. Yangın sırasında Emir Aras'ın otelde kalan diğer odalara haber vermeden kaçtığı anlar kameraya yansıdı.
Dava dosyasına da eklenen kamera kayıtlarında, 21 Ocak Ocak 2025 saat 03.17'de Grand Kartal otelin dördüncü katındaki elektrikli ısıtıcıdan çıkan yangın kısa sürede tüm oteli sarıyor. Otel sahibinin damadı olan Emir Aras o sırada otelin yedinci katında bulunuyor. Güvenlik kameralarına göre yangını telefonla haber alan Aras, yangından 15 dakika sonra 03.32'de odasından çıkıyor. Telefonuna bakıp koridorda koşmaya başlıyor. Bu görüntüler dava dosyasına da girdi.
Aras, "Yaşanan bu acıdan dolayı çok üzgünüm. Keşkelerim çok fazla, pişmanlıklarım çok fazla. Kendimi savunacak bir şey bulmuyorum. Tahliyemi istemiyorum. Kusurlarım olduğunu düşünüyorum. Savunacak bir yanımı bulamıyorum ama bunları bilerek yapmadım" dedi.
Sözcü
AKP'li meclis üyesinden 'çocuklarım aç' diyerek valilik önünde kendini yakan adam için vicdansız yorum!242 izlenme
Kızılay deprem bölgesine koşan eczacılara da çadır satmış!46 izlenme
Dolar haftaya rekorla başladı! İşte piyasalarda son durum...53 izlenme
Kemal Can’ın ifadesindeki devlet büyükleri kim?17 izlenme
İBB'den İstanbullulara doğalgaz faturası müjdesi47 izlenme
Özgür Özel, Cumartesi günü açıklanan Kılıçdaroğlu-HDP görüşmesine ilişkin açıklama yaptı29 izlenme
İmamoğlu sorusu Bakan Tunç'u sinirlendirdi!18 izlenme
Benzin ve motorinde zam rekoru kırılacak!63 izlenme
Göller Yöresi’nde 35 göl kurudu!
ADD’nin Lozan Antlaşması kutlamaları yasaklandı!
Almanya'da yaşayan gurbetçinin nispet gibi videosu gündem oldu: "Tam üzüleceğim maaşımın Türkiye'de 70-80 bin lira yaptığı aklıma geliyor"
Sedat Peker: "Ses kayıtlarını, skandalları yayınladığımda Gülşen olayından daha ciddi şeyler bulmanız gerekecek"