Kayseri doğumlu olan Eslem Uyanık, aşçılık alanındaki başarılarıyla genç yaşta büyük bir kariyer inşa etmişti. Rus Dili ve Edebiyatı eğitiminin ardından Mutfak Sanatları Akademisi’nde aşçılık eğitimi alan Uyanık, İstanbul ve Bodrum başta olmak üzere birçok seçkin restoranda çalışarak adını duyurmayı başardı.
Uyanık’ın en büyük başarısı ise dry age balık konseptiyle adını dünyaya duyurması oldu. Chef de Partie (Soğuk İstasyon Şefi) olarak görev yaptığı Amavi Alaçatı, bu yıl Michelin rehberine giren restoranlar arasında yer aldı.
Genç yaşına rağmen uluslararası alanda dikkat çeken başarılara imza atan Eslem Uyanık, sektörde büyük bir umut ışığı olarak görülüyordu. Uzman yayınlar, Uyanık’ın çalışmalarını uluslararası başarıların en önemli örneklerinden biri olarak nitelendiriyordu.
Hayatını kaybeden Uyanık’ın cenazesinin, bugün öğle namazına müteakip Kayseri’de toprağa verileceği bildirildi.
Sözcü
Bu hoca 'Uzaktan Muayene' tekniğiyle Cübbeli'nin pabucunu dama atar !639 izlenme
Depremi de ranta çevirmekten geri durmadılar: AKP'li belediyenin depremzedeler için iftar ihalesi yine AKP'li bir isme gitti25 izlenme
Dur durak bilmiyor! Bir alkol grubuna daha zam geldi!21 izlenme
Zamlı maaşlar zamlara dayanamadı24 izlenme
Rize'de bir sokak röportajında Erdoğan'ı 'Saçmaladığını düşünüyorum' diyerek eleştiren ve Sedat Peker'e selam gönderen vatandaş gözaltına alındı!29540 izlenme
BİM'de insan sağlığını hiçe sayan skandal görüntü! Tavuklar markete binek araçla getirildi21 izlenme
Atatürk’e hakaret eden Safiye İnci’ye istenen ceza belli oldu!403 izlenme
Türk ordusunu bu hale getirdiler ! İşte eseriniz !583 izlenme