Geçmiş dönemlerde mektup, kartpostal, tebrik kartı ve benzeri gönderim tarifeleri için uygulanan sabit fiyat kalktı; yerine, her ülke için farklı miktarda, anlık kura göre değişen SDR birimi üzerinden fiyat belirlendi. Böylece yurt dışı gönderim ücretlerine yüzde 300'e yaklaşan oranlarda zam geldi. Örneğin 2020'de Almanya'ya 6.5 TL'ye gönderilen kayıtsız mektup artık ortalama 20 liraya gönderilebiliyor.
ZAM GİŞEDE
TÜİK, eylül ayında yıllık tüketici enflasyonunu yüzde 19.58 olarak açıklamıştı ancak 11 Ekim itibarıyla PTT'nin yurt içi gönderimlerine yüzde 3040 arasında, yurt dışı gönderimlerine ise yüzde 300'e yaklaşan zam yapıldı. PTT şubelerinde henüz güncel fiyatlar ilan edilmiş değil. Vatandaşlar işlem gerçekleştirdiği sırada ise zamlı fiyatlarla karşılaşıyor.
Zamma tepki gösteren Ahmet isimli vatandaş: “4 gün önce 36 TL'ye gönderdiğim paketi bugün 103.10 TL'ye gönderdim. Aynı paket, aynı ülkeye. Artık hiçbir şeye yetişemez olduk” dedi. Süleyman isimli vatandaş: “Japonya'ya daha önce 17 kg yüzey kargo ücreti 639 TL iken bugün 16 kg için verilen fiyat 1680 TL. Nasıl olabilir?” derken, Mehmet isimli vatandaş: “PTT Kargo bir de devletin kargosu olacak ve bizlere destek çıkacak derken dolardan ilk etkilenen kargo şirketi oldu” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/pttyurtdisigonderimine300evaranzamyapti6719261/
Prof. Dr. Güler "Yetersiz Perde Duvar" Hakkında Uyardı32 izlenme
30 milyon liraya mal olan yol bir yılda üç kez çöktü!1086 izlenme
57 tır et nerede? “Bir market zincirine 1.5 ay içinde 57 tır et verilmiş. Bu market, bu etleri vatandaşa mı sattı, yoksa el altından başka bir yere mi sattı belli değil”39 izlenme
Üst üste gelen tren facialarının asıl nedeni işte bu ihale oyunu!172 izlenme
Saadet Partisi’nden Kılıçdaroğlu’na tam destek! Ellerini masaya vurarak bağırdılar “BU RA DA YIZ”40 izlenme
Ayasofya'da, Erdoğan'ın yanında Atatürk'e 'lanet' okuyan imama en sert tepki! "Şerefsizdir, kanı bozuktur, hain oğlu haindir!"92 izlenme
Akitçi isim Erdoğan'ı bombaladı ! 'Toplumu bölen bir dil kullanıyor, devam ederse oy vermeyeceğim !'2374 izlenme
İzmir'deki elektrik kaçağı ölümleri için 29 gözaltı kararı42 izlenme