Ukrayna, Karadeniz’de stratejik öneme sahip Yılan Adası açıklarında bir Rus gemisini daha vurduğunu açıkladı. Odessa kentindeki Ukraynalı askeri yetkili Sergiy Bratçuk, Vsevolod Bobrov isimli Rus çıkarma gemisinin füzeyle vurulduktan sonra yandığını belirtti.
ABD merkezli uydu görüntüleme şirketi Maxar da, Serna sınıfı askeri geminin hasar aldığını gösteren görüntüleri paylaştı. Ayrıca Yılan Adası'nda çatışmalarda zarar gören binaların görüntüleri de yayınlandı.
Yılan Adası’nda son günlerde yeniden başlayan çatışmalar, bazı yetkililere göre Karadeniz’in batı kıyısının kontrolünü ele geçirme savaşı haline gelmiş durumda. Ukrayna daha önce de bölgede bazı Rus savaş gemilerini vurduğunu duyurmuştu.
Öte yandan Reuters Ukrayna’nın iddialarının doğruluğunu başka kaynaklardan teyit edemedi.

Rusya'nın ele geçirdiği Mariupol kentinde Ukrayna güçlerinin son kalesi olan Azovstal çelik fabrikasından tahliye çabaları sürüyor.
Rusya'nın Karadeniz Filosu'ndaki amiral gemisi Moskova'nın geçen ay batması, savaşta bugüne kadar Rus ordusuna yönelik en büyük darbelerden biri olmuştu. Ukrayna, gemiyi kendi üretimi olan Neptün füzeleriyle vurarak batırdığını bildirmişti.
“RUSYA, DONBAS’TA İLERLEMEKTE ZORLANIYOR”
Ukrayna, geçen ay ülkenin doğusunda taarruz başlatan Rus ordusunun Donbas bölgesindeki nehri geçmeye çalıştığını ancak ağır kayıplar verdiğini de açıkladı. Yerel kaynaklara göre Donbas'ta Rus birlikleri ve ayrılıkçı güçler, Siverskiy Donets Nehri kıyısındaki topraklarda ilerlemek için büyük uğraş veriyor. Ukrayna ordusu, çatışmalarda çok sayıda Rus askerinin hayatını kaybettiğini, birçok Rus tankının da imha edildiğini belirtiyor.
Rus güçlerinin Ukrayna’nın kuzeyi ve doğusunda mevzi kazandığı ancak ilerlemekte zorlandığı ifade ediliyor.
Erdoğan'a erken seçim kararını verdirecek anket ortaya çıktı: Ama en önemli soru sorulmadı23 izlenme
AKP'li adaydan, seçilmesine karşı çıkan AKP'lilere 'İhaleciler, hırsızlar !'1040 izlenme
AKP'nin borçlarından CHP'li belediyeye haciz geldi!34 izlenme
Atatürk sevgisi sınırların ötesinde: Taylandlı kadın İzmir Marşı'nı ezbere söyledi. Atatürk diye bağırdı, Türk bayrağını öptü başının üstüne koyarak saygı gösterdi42 izlenme
Sosyal medya iki çocuğunun yanında dayak atılan babaya sahip çıktı23 izlenme
13 anketin ortalaması belli oldu: Hangi partinin oyu yüzde kaç?25 izlenme
Bir kişi TikTok'ta utanmadan Atatürk ile çocuk katili Apo'yu aynı kefeye koydu: "Benim için Abdullah Öcalan neyse, Atatürk odur!"47 izlenme
Emekli Albay Hasan Atilla Uğur gözaltındaki oğlundan oldukça emin: "Alnımız ak başımız dik"9 izlenme
Yol kenarında açıkta satılan hurmalarda büyük tehlike: "Aflatoksin maddesi kanser riski taşıyor!"
Eskiden devletteydi, 20 yıllığına özele verildi: Parası olmayan uzaktan seyredecek
Levent Gültekin 'Cenazeye dönüşmüş bir iktidar var !'
Vatandaş kısacık sürede AKP'yi mükemmel özetlemiş !