PKK’lı teröristlerce düzenlenen iki ayrı hain saldırıda 12 asker şehit olurken, 1’i ağır 13 asker de yaralandı.
TBMM'de bütçe görüşmelerinde söz alan Deva Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, 12 şehidin ismini Meclis kürsüsünden tek tek okudu.
“Ölüm birer sayı değildir, istatistik hiç değildir; her biri can, evlattır, babadır, kardeştir, arkadaştır, komşudur” dedi ve Türk bayrağı asılan bir fakir evini hatırlattı:
DEĞİŞMEZ Mİ O KARA YAZGI?
Şehit haberlerinin ulaştığı, bayrak takılan o evlerin fotoğraflarını görünce hangi birimizin yüreği ikinci kez parçalanmıyor ki? Hiç mi bir rezidansa takılmaz o al bayrak? Hiç mi bir villanın kapısına gitmez o kara haber? Hiç mi güvenlikli bir sitenin kapısında durmaz haberci taşıyan o ambulanslar? Yemen’den bu yana değişmez mi o kara yazgı? Nasıl yakılmıştı o ağıt, hatırlayalım: Zenginimiz bedel öder, askerimiz fakirdendir.
12 ŞEHİDİN İSMİNİ OKUDU
Ben şimdi 12 şehidimizin, 12 kara yağız delikanlının, bedel ödeyemeyip önce askerlik yapan, sonra da sözleşmeli statüde aldığı maaşın karşılığını canıyla ödeyen o 12 canın ismini ve nüfusa kayıtlı oldukları illeri okuyarak onlara rahmet dilemek istiyorum.
Uzman Çavuş Abdülkadir İyem, Şanlıurfa; Uzman Çavuş Ahmet Arslan, Yozgat; Sözleşmeli Er Cebrail Dündar, Mardin; Sözleşmeli Er Semih Yılmaz, Kırıkkale; Sözleşmeli Er Kemal Aslan, Elâzığ; Sözleşmeli Er Enis Budak, Ağrı; Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Tokat; Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu, Sinop; Sözleşmeli Er Emre Taşkın, Malatya; Teğmen Ramazan Günay, İzmir; Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Denizli Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Zonguldak.
CÜBBELİ’NİN SÖZLERİ DOĞRU MU?
Buradan AKP’li arkadaşlara sataşma yoluyla bir söz hakkı tanımak istiyorum. Hepinizin çok yakından tanıdığı Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen bir sayın vaiz, dün ‘Toplum olarak haddimizi bilelim, Yahudilerle çok da arayı açmaya gelmez, Merkez Bankasını batırırlar. Zaten ekonomimiz bozuk. Ondan sonra ne yiyeceksin, ne içeceksin? Millet marketlere saldırır, iç savaş çıkar. Kesin olarak biliyorum, işte bunlar göze alınamıyor’ demiştir. AKP’li yöneticilerimiz merak ediyorum, gerçekten, devletimiz atması gereken adımları Cübbeli’nin söylediği kaygılar nedeniyle atamamış mıdır?
AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Ekmen’in sözlerine oturduğu yerden “Cübbeli Ahmet Hoca’nın temsilcisi değiliz” karşılığını verdi.
Sözcü
Vatandaş borç içinde yüzüyor11 izlenme
Yine AKP, yine rant kıyağı! Park ile konutun yeri değişti fiyatlar tavan yaptı!158 izlenme
Teğmenlere başlatılan soruşturmaya Ece Üner'den çarpıcı soru: "Yeni bir Balyoz ve Ergenekon kumpas davası mı yaşanıyor?"21 izlenme
Antalya Müftüsü, koca şehirde kim var, kim yok herkesi cami, ezan düşmanı ilan etti!128 izlenme
Şeker Fabrikalarının satılmak istenmesine, bir de bu açıdan bakın !6022 izlenme
Yozgat'ta tarihin en kötü ayçiçeği hasadı oldu! Tarlayı hastalık vurdu, çiftçi umduğunu bulamadı14 izlenme
Köylüler taş ocağı projesine karşı ayakta: "Hayvancılığımızı, suyumuzu bitirecekler"13 izlenme
AKP’nin kalesinde simit 4 lira oldu, vatandaş böyle yakındı: "Kendimiz ettik, kendimiz bulduk!"49 izlenme
Bunu da gördük! TRT terör örgütünün elinden ödül aldı!
Konca Kuriş’in kızı isyan etti! “Nereye sığınacağız nasıl nefes alacağız?”
Öğrencisine cinsel saldırı suçundan yargılanan öğretim görevlisine ‘iyi hal’ indirimi!
Her şeyle ilgilenen bakan öğretmenlerin maaşını ödemeyi unuttu