Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesi sürerken tartışmalı proje Kanal İstanbul’a ilişkin çalışmalar hız kazandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bugün askıya çıkan imar uygulamasıyla güzergahta yer alan Firuzköy Mahallesi’nde metrekarelerce tarla vasfındaki toplam 4 arazinin imara açılması kesinleşti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) CHP’li Meclis üyesi Nadir Ataman “Kanal da imar planları jet hızı ile ilerliyor” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un anayasası sayılan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planını delerek Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak “Yenişehir”i plana işlemişti. Projeye ilişkin alt ve üst ölçekli planlar da hazırlanıp askıya çıkmıştı.
Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre Bakanlıkta bugün proje güzergahında yer alan Avcılar Firüzköy Mahallesi’ndeki tarla vasfında 4 parsele ilişkin imar uygulaması yapıldı. Kültürel tesis, anaokulu, cami ve park gibi alanlar ile parsel sınırları kesinleşti.
“BU NE ACELE”
CHP’li Meclis üyesi Nadir Ataman “Yine etaplar halinde 18 uygulamaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca askıya çıkarılmaktadır. Cumhuriyet tarihinde bu kadar hızlı ilerleyen imar plan uygulaması yoktur. Yeni dönemde Kanal İstanbul kanunun da meclise geleceği söylenmişti, ihalenin bu seneye yetiştirileceği, ihaleden önce de kanunun ve yeni şehrin tüm etapların 18 uygulamasının askıya çıkarılacağı söylenmektedir. Hiçbir itirazı ve toplumsal haykırışı duymayan hükümet jet hızı ile Kanal İstanbul’a koşuyor. Bu ne acele?” diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/kanalistanbulguzergahindakitarimarazileriimaraaciliyorh47992.html
Muharrem İnce, Batı Trakya'da197 izlenme
Almanya'da yaşayan gurbetçi anlattı herkes ağzı açık dinledi! 'Telefon alır gibi tüm aile kendine araba alıyor'51 izlenme
KHK ile boşalan asistanlığa AKP’li vekilin oğlu geçti!176 izlenme
Erdoğan 'dünya çapında bir şaheser' demişti, mahsur kalan turistler İstanbul Havalimanı'nda isyan etti! 'We need hotel (Otele ihtiyacımız var)'49 izlenme
Özgür Çelik gözaltı koşullarına isyan etti: "Ağır bir uyuşturucu kokusu altında bekletildiler!"25 izlenme
CHP Ataşehir Kongresi'ne 'kayyum' engeli!14 izlenme
'9 FETÖ’cünün ismini verdim biri İbrahim Şahin diğeri Nureddin Nebati'48 izlenme
Ankara'daki hain saldırıda teröristin kimliği belli oldu43 izlenme
Türk ambalaj devi iflasın pençesinde: 40 yıllık firmada çalışanların işsiz kalması an meselesi
AKP’li meclis üyeleri, Başakşehir Belediyesi’nin toplantısında vatandaşlara saldırdı!
Vatandaş isyan etti: "Yalan kardeşim yalan! Bunlar hep düzmece"
Çankaya Seçim Merkezinde çuvallar dolusu oy daha girilmemiş !