İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nde hoca olan Prof. Dr. Abdullah Karaman İstanbul 10. İdare Mahkemesi Başkanlığı’na verdiği dilekçe ile Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin daha önce görüşlerini beyan ettiğini ve bu yüzden bilirkişilikten çekilme mecburiyeti doğduğunu ifade etti. Öte yandan Prof. Dr. Karaman, TMMOB'un itiraz ettiği isimlerin arasındaydı.
TMMOB itiraz dilekçesinde Prof. Dr. Karaman ile ilgili şu ifadelere yer vermişti:
“Belirlenen heyette yer alan isimlerden Prof. Dr. Abdullah Karahan, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Araştırma Komisyonuna Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu ile ilgili beyanlarda bulunmuş ve ‘Gelişmiş ülkelerde gördüğümüz o ihtişamlı projelerin arkasında emsalsiz başarısızlıklar, acı ve gözyaşı vardır. Kanal İstanbul onların yanında çok masumdur ve bu masumiyeti nedeni ile proje ile gurur duyuyorum. ..projeye karşı olanlar, ÇED raporunu gördükten sonra itirazlarının ve kaygılarının yersiz olduğunu anlayarak projeye, destek verebilirler. Aklıselim bunu gerektirir’ ifadelerini kullanmıştır.”
https://halktv.com.tr/kanalistanbulbilirkisiheyetindenbirkisidahacekildi446780h
AKP'li Elitaş'a göre iktidar asgari ücreti düşük tutarak 'iyilik' yapmış32 izlenme
İBB'den öğrencilere bir müjde daha27 izlenme
Seçim yenilgisini hazmedemeyen şeriatçı şahıs, Erdoğan'a fena salladı 'Beni dellendirme Tayyip !'248 izlenme
CHP’den kamudaki ikinci üçüncü maaşları kaldıracak yasa teklifi50 izlenme
Türkiye'nin ünlü inşaat şirketi iflasla boğuşuyor43 izlenme
CHP'nin ertelenen Kurultay Davası'nda flaş gelişme20 izlenme
Saray'a uzanan rüşvet ağında bir suç duyurusu daha: 'AKP, çıkar amaçlı bir suç örgütüdür'46 izlenme
Erdoğan'ın diplomasını bulamayan eski YÖK Başkanı Özcan: "Kişisel merakımdan araştırdım"40 izlenme
FT: "Ekonomistler Erdoğan’ın yeterli faiz artışına izin vermeyeceğinden endişeli"
Fatih Altaylı'dan iktidara: "Bizim parti dışında bir belediye başkanı seçerseniz 'Elini kolunu bağlarız' dediler. Halk da 'Al sana bağlama' dedi"
OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız'a para cezası!
Motorin fiyatlarına zam geliyor: Tabela bu gece değişecek!