Kanada Başbakanı Justin Trudeau, koronavirüs salgını nedeniyle işini kaybeden herkese ‘Kanada Acil Müdahele Yardımı’ (CERB) planı aracılığıyla 2 bin dolar ödeneceğini duyurdu.
Koronavirüs salgınından etkilenen ve acil finansal yardım ihtiyacı duyan herkes, 1 aydan 4 aya kadar 2 bin dolar yardım alacak.
Başbakan, işlemleri hızlandırmak için 6 Nisan’da başlayacak uygulamadan yararlanmak isteyenlerin, Kanada hükümetinin resmi web sitesine şimdiden başvuru yapmasını istedi.
Yardımı alabilmek için minimum 15 yaşında olunması, koronavirüs sebebiyle çalışamayacak durumda olunması ve geçen 12 ay süresince gelirin en az 5 bin dolar olması gerekiyor.

Kanada'da koronavirüs nedeniyle 129 kişi hayatını kaybederken ülkedeki toplam vaka sayısı 9 bin 731.
Kanada'da Ulusal Savunma Bakanı Harjit Sajjan da Kovid19 salgınıyla mücadelede 24 bin askerin seferberlik görevine çağrıldığını duyurdu. Sajjan bu sayının, Kanada'nın tüm askeri gücünün yaklaşık dörtte birine tekabül ettiğini vurguladı.
https://www.birgun.net/haber/kanadadakoronavirusnedeniyleisinikaybedenlereaylik2bindolar294393
İBB’nin metro vagonları için alacağı dış krediye tırpan41 izlenme
Özgür Özel ulus devlet yapısını hedef alan ABD Büyükelçisine çok sert yanıt verdi14 izlenme
Yorgunluğa son veren harika karışım! Bal ve Tuz41 izlenme
RTE 'Bende bir çobanım' dedi, yine de salonda alkış koptu !798 izlenme
Yeni araç enflasyonla mücadeleye engel olmamalı açıklaması55 izlenme
Of kaymakamının tartışılan makam odasının maliyeti belli oldu390 izlenme
Bakan itiraf etti: 900 bin hanenin elektriği kesildi, 118 bin hane icralık oldu!89 izlenme
Benzine zam geliyor!299 izlenme
İmamoğlu gözaltısına alınan genç tüm skandalları anlattı: "Nezarethane çok kötüydü. Yemekleri aşırı kötüydü. Sadece kuru ekmek ve su. Tuvalet sıkıntıydı, çıkarmıyorlardı"
İçişleri Bakanlığı’ndan maske, toplu ulaşım ve müzik yayını genelgesi
21 yıl sonra ilk: Merkez Bankası'nın net rezervi eksiye indi!
Bir duble yol daha çöktü! Bu seferki adres Antalya!