Büroİş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, kamuda yaşanan “İtibardan tasarruf olmaz” olaylarını örnekleri ile açıkladı. Hamzaçebi sendika başkanı olarak üyelerinin haklarını korumak için illere ziyaretler yaptığını belirterek şunları söyledi:
“Bazı il müdürlerinin hal ve tavırlarını görünce şaşkınlık yaşıyorum. Müdürün katına gelince içeri girmek mümkün değil. Kapıda özel güvenlik var. Eğer müdür sizi kabul ederse o kata ayrı bir kartla giriliyor.
23 KORUMASI VAR
Görüşmek de kolay değil, binbir takla atmak gerekiyor. Bu müdürlerdeki saltanat bakanlarda bile yok. Yolda görse kimsenin tanımayacağı müdürün 23 koruması var. Özel makam şoförleri, özel kalem müdürü, 23 sekreteri var. Bir bakanlığın kimsenin tanımadığı il müdürü neden 23 koruma ile gezer.
TASARRUF YOK
Bazı müdürlerin de 34 tane hizmetlisi olduğunu gördüm. Ocakçı var, o çayı kahveyi yapıyor. Hizmetlilerden biri de çayı, kahveyi makama ve misafirlere getiriyor. Diğer hizmetli ise gelen misafirlere kolonya ikram ediyor, görevi kolonya serpmek. Bir de çikolatacı var o da misafire çikolata ikram ediyor. Devlette çikolatacı ve kolonyacı memur devri başlamış, itibardan tasarruf yok, saltanata devam.”

Kamuda çalışan büro işçilerinin temsilcisi Hamzaçebi, dikkat çeken eylemleriyle tanınıyor. Vatandaşın elektrik ve doğalgaz faturalarındaki artışı protesto için Ulus Meydanı’na soba getirip tezek yaktı. Yolsuzlukları protesto için testere ile boru kesti. Tatile gidemeyen emekliler için de caddeye ranza ve yatak koydu.
Sözcü
İYİ Parti'ye bir saldırı daha!175 izlenme
Bakan Mehmet Şimşek ile aynı kareye giren ve Aziz İhsan Aktaş’ın da ortağı olan Gürkan Dölekli nasıl serbest bırakıldı!55 izlenme
Memur ve emekli için yarın kritik gün: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?30 izlenme
CHP'li İnce: Yüzde 3 ile Meclis'e gireceksin, hak mı bu?270 izlenme
Muharrem İnce Andımız'ın istenmeme nedenini açıkladı222 izlenme
Türkiye'yi ayağa kaldıran Bebek sahilindeki skandalın şüphelisi: "Ben zaten mahkumum, cezaevinden izinli çıktım"475 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 11.302 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.757.460’a, can kaybı da 28.901’e yükseldi!58 izlenme
6 bin 743 sosyal medya hesabı hakkında adli işlem başlatıldı!129 izlenme
Koronavirüs tedavisi gören gazeteci verilen kahvaltıya isyan etti! "İnsanlar bu beslenmeyle mi sağlıklarına kavuşacaklar?"
Bayrampaşa'da yeni yönetimin ilk icraatı belli oldu: Hasan Mutlu'yu takipten çıktılar!
İmamoğlu'nun Akın Gürlek sözleri Ankara'yı salladı! "Hem Cumhurbaşkanı'nı hem de Devlet Bahçeli’yi uyarıyorum. Böyle bir Adalet Bakanı Türkiye’nin tüm temel duruşunu zedelemektedir"
Kremlin: "Türkiye anlaşmaları ihlal etti"