Giderek derinleşen ekonomik kriz, iktidarın fahiş harcamalarına engel olamadı. Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ile ekonomik krizin etkilerini azaltmaya çalıştığını iddia eden AKP, acı faturayı yurttaşa kesti. Yurttaş, iğneden ipliğe hemen her ürüne yapılan zamların altında ezilirken iktidar, “İtibardan tasarruf olmaz” anlayışından geri adım atmadı. Kiralık olanlar hariç, kamudaki toplam taşıt sayısı bu yıl 106 bini aştı.
OcakTemmuz arasında kamu, toplam 2 milyar 429 milyon 51 bin TL’lik taşıt kiraladı. Aynı dönemde alınan taşıtların maliyeti ise kayıtlara, 178 milyon 133 bin TL olarak geçti. Tasarruf Tedbirleri Genelgelerinin dahi engel olamadığı taşıt alımlarının ulaştığı boyut, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın verileriyle de ortaya konuldu.
Buna göre, genel bütçe kapsamındaki idarelerin 2018 yılındaki taşıt sayısı, 98 bin 852 oldu. Toplam 45 kamu idaresinin kullanımı için alınan taşıt sayısı 2019 yılında ise 101 bin 107’ye çıktı. 2020 yılında yayımlanan ve kamu harcamalarında tasarruf öngören genelgenin etkisiyle taşıt sayısında azalma yaşandı. Bu kapsamda kamunun sahip olduğu taşıt sayısı 2020 yılında 98 bin 730’a geriledi.
Ancak 2021 yılından itibaren kamudaki araç saltanatı giderek daha da genişledi. 2021 yılında 45 kamu idaresinin envanterindeki toplam araç sayısının 100 bin 846 olduğu belirtildi. Araç sayısındaki artış 2022, 2023 ve 2024 yıllarında da sürdü. Buna göre, 2022, 2023 ve 2024 yıllarında kamunun araç sayısının sırasıyla 103 bin 104, 104 bin 400 ve 106 bin 363 olduğu bildirildi.
∗∗∗
Cumhurbaşkanlığı: 461
Milli Eğitim Bakanlığı: 3 bin 274
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Bin 27
Gelir İdaresi Başkanlığı: Bin 110
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Bin 33
Gençlik ve Spor Bakanlığı: 831
BirGün
Deniz Yavuzyılmaz: "AKP'nin BAE ile yaptığı anlaşma kapitülasyondur"35 izlenme
Bir fenomene daha soruşturma! Neslim Güngen’in mal varlıklarına el konuldu34 izlenme
İmamoğlu afişleri İstanbul sokaklarını süslüyor124 izlenme
Konsensus Başkanı Murat Sarı erken seçim için tarih verdi!102 izlenme
Corona bu sefer kız isteme merasiminden yayıldı!99 izlenme
Yoksulluğun mimarı oldular11 izlenme
AKP’li belediyenin yardımları, gerçek ihtiyaç sahiplerine gitmediyse kime gitti?100 izlenme
YSK’dan CHP ve İYİ Parti’nin itirazı hakkında karar: RET!73 izlenme
Milyonların aklındaki soru: Özel Sektörde maaşlar nasıl olacak?
Adalet Bakanı Tunç açıkladı: "Dilan Polat ve Engin Polat ile ilgili MASAK Raporu'nda..."
Cumhur İttifakı'nda kriz... AKP'nin üst düzey ismine şok suçlamalar!
Haluk Levent'in kuzeni enkaz altında hayatını kaybetti