Karayolları, demiryolları, enerji santralleri, bakanlıklar, üniversiteler ve hastaneler gibi birçok kamu kurumunda görev yapan binlerce işçi, toplu sözleşme sürecindeki gelişmeleri yakından takip ediyor. On binlerce çalışanı ilgilendiren zam görüşmelerinde geri sayım devam ederken, gözler hükümetin ikinci teklifine çevrildi.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS), kamu işçileri için ilk zam teklifini duyurmuştu. Buna göre, ilk 6 ay için yüzde 16, ikinci 6 ay içinse yüzde 8 oranında zam önerilmişti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sürecin daha önceki yıllardaki gibi ilerlediğini belirtti. Görüşmelere dair değerlendirmelerde bulunan Bakan Işıkhan, "İkinci teklifimizi Tühis aracılığıyla yine işçi sendikalarımıza ileteceğiz" ifadelerini kullandı. Bakan Işıkhan, geçen hafta yapılan ilk teklifin ardından, bu hafta içinde ikinci önerinin de sendikalara sunulacağını belirtti. Sürecin şeffaf ve adım adım ilerlediğini aktaran Işıkhan, sendikaların sektörel bazda toplantılara davet edildiğini ve görüşmelerin devam ettiğini vurguladı.
Toplu sözleşme pazarlığında önemli bir adım olan ikinci teklif için takvim de netleşti. Yapılan açıklamalara göre, kamu işçilerine yönelik ikinci zam önerisi yarın açıklanacak.
Gerçek Gündem
SGK, 23 ilacı daha geri ödeme listesine aldı28 izlenme
AKP’li Beykoz Belediyesi hakkında ‘ihaleye fesat karıştırma’dan suç duyurusu! Halkın parası yandaşa!56 izlenme
63 kişi ölmüştü! Tutar Apartmanı davasında sanıklara 28 günde tahliye24 izlenme
Emekliyi bağımlı hale getirdiler17 izlenme
Sirkeci-Harem feribotuna yüzde 30 zam!175 izlenme
Öğretmenler ilkokullarda Andımız'ı okuma eylemi başlattı!69 izlenme
İstanbul'un kanayan yarası için bir adım! İmamoğlu Silivri'den duyurdu20 izlenme
Gülen’in ABD’deki sağlık harcamaları için SGK ne kadar ödedi?204 izlenme
“Beyaz Sakallarıma Hürmet Edin” diyerek Çiftlik Bank’a yatırımcı çeken Mehmet Çevik, özür diledi!
Ankara'da okullar tatil olacak mı? Valilikten açıklama geldi
Tarikatçı müftünün, aracında bir kadınla yarı çıplak yakalandığı iddia edildi! Soruşturma başlatıldı
Vatandaş emeklilere vaadini hatırlattı, AKP’li Turgut Altınok ‘provokatörlük’ ile suçladı!