Ankara’dan İstanbul’da taşınan BDDK personeline ‘’Hayat Pahalılığı’’ dolayısıyla her ay 45 bin lira tazminat verilmesine yönelik eleştiriler artınca AKP’nin bu maddeyi torba yasa teklifinden çıkarması gündeme geldi.
52’inci madde olarak teklife eklenen madde Plan Bütçe Komisyonuna geri çekilecek ve yeniden değerlendirilecek.
MHP ise tüm kamu görevlilerine ek tazminat verilmesini istedi. Plan Bütçe Komisyonu üyesi ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ‘’ Ek tazminat tüm kamu çalışanlarına verilmeli. Bu konuda bir düzenleme yapılması kamu ücret dengesi bakımından da gerekli’’ dedi.
TBMM Plan Bütçe Komisyonunda torba kanun teklifine AKP Milletvekilleri Orhan Erdem ve Necmettin Erkan’ın önergesi ile yeni bir madde eklenmiş ve BDDK’nın 400 uzman personeline ayda 45 bin lira ‘’Hayat Pahalılığı’’ tazminatı verilmesi öngörülmüştü. Tazminat için ‘’İstanbul’da yaşam koşulları daha zor’’ gerekçesi ileri sürülmüştü.
Tazminattan kurul başkan ve üyeleri, başkan yardımcısı, başkanlık müşaviri, daire başkanı ve müdür ile murakıp, uzman, murakıp uzman yardımcısı unvanlı 400 meslek personel yararlanacak.
Arşiv ve dava takip memuru, grafiker, hizmetli, istatistikçi, kütüphaneci, sekreter, şoför, tercüman ve tekniker olan 193 personel ise yararlanamayacak. Sayıştay’ın 2023 Eylül ayı raporuna göre kurumda toplam 867 kadro var ve bunun 593’ü dolu bulunuyor.
Sözcü
Emekliden kurşun gibi sözlerle geçim isyanı! 'Şu an intihar etmeyi düşünüyorum. Eşimi sevmesem Allah kahretsin intihar edeceğim ya'40 izlenme
Erdoğan'dan yargı krizi sonrası CHP'ye tepki: Meclis eylem yeri değildir, oturacak yer istiyorsanız parka gidin28 izlenme
Bu sokak röportajını sonuna kadar izleyin! 'Kader' denilerek saklanılanları açıkladı47 izlenme
Diyanet’e 29 Ekim çağrısı!84 izlenme
Van ve Siirt’ten acı haberler! 9 şehidimiz var76 izlenme
Mansur Yavaş 100 gün raporunu paylaştı!261 izlenme
Şimdi de çocuk imam dönemi!116 izlenme
Starbucks'ta protesto adı altında insanlara hakaret etti: "Şeref, haysiyet, namus yok sizde"39 izlenme
“Kıbrıs’ı fethetti” dekan olamadı!
Marmaray durağında rayların üzerinde duran yavru kediyi fark eden makinist treni durdurdu, kediyi durakta bekleyen vatandaşlara teslim etti
Narin Güran cinayetinde kritik soru: Katil kim?
HÜDA-PAR, Diyarbakır'daki baskınları 'haklı' buldu, AKP'yi hedef aldı