Türkiye günlerdir organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen, yine aynı suçtan hakkında soruşturma açılan Sedat Peker'in YouTube'a yüklediği videoları konuşuyor. Sedat Peker’in Dubai’de, devletin ilgili birimleri ve rakibi mafya örgütlerinin adamları tarafından devamlı olarak takip edildiği iddia edildi.
Söz konusu otelin çatı katına kadar çıkıp oradan Dubai videoları ve fotoğrafları çekerek paylaşan kişiler Peker’e “ensendeyiz” mesajı verirken, olayın büyümesi Birleşik Arap Emirlikleri yönetiminde sıkıntı yarattı. Aydınlık'ın iddiasına göre, Dubai’de istihbarat örgütleri savaşı yaşanırken, mafya hesaplaşması da gündeme geldiği, yukarıdan gelen talimatla pazartesi günü Peker’in otelden ayrılmasının istendiği belirtildi. Peker’in can güvenliğinin tehlikeye girmesi sonrasında onu koruyan "ekibin" bir başka ülkeye götürme kararı aldığı kaydedildi. Ancak bu planın da yattığı iddia edildi.
Aydınlık’ın iddiasına göre olayların sıralanış şekli şöyle:
“Peker otelini değiştirince etrafındaki çember daraldı. Bu nedenle birkaç kez otel değiştirmek zorunda kaldı. Daha sonra da kaldığı bir otele içinde rakip mafya elemanlarının adamlarının da olduğu bir operasyon gerçekleştirildi. Peker ve ekibi bu operasyondan kurtulmayı başardı. Peker’i bir an önce Dubai dışına çıkarmaya çalışan istihbarat örgütünün Peker için bulduğu ülke Mısır’dı. Ancak bu hamleye karşı da bir operasyon hazırlığı olduğu öğrenildi. Peker’in uçağının yolda Irak’a indirme planı konusunda bilgi de gelince Peker ailesi ve 12 kişilik ekip Birleşik Arap Emirliklerinde farklı bir bölgeye geçiş yaptı.”
"YENİ BİR KRİZ ÇIKACAK"
Bu arada, MOSSAD’ın Peker’i Mısır’a geçirme planına ilk başta onay veren Mısır’ın kararını askıya aldığı ve beklemeye geçtiği ifade edidi. “Neden Mısır?” sorusunu değerlendiren güvenlik uzmanları son dönemde MısırTürkiye ilişkilerinin yumuşadığını ve ilişkilerin normalleşmeye doğru ilerlediğini hatırlatarak, “İsrail bu durumdan rahatsız. Peker’i Mısır’a götürürlerse iki ülke arasında yeni bir kriz çıkacak. Bir taşla iki kuş vurmayı planlıyorlar. MOSSAD Mısır’da etkindir. Hem Peker’i korur, hem de iki ülke ilişkilerinin iyileşmesini önler. Apo Suriye’den çıkarılınca da aynı şeyleri yapmadılar mı? Kimin Türkiye ile arasını açmak istiyorlarsa oralarda gezdirdiler” iddiasını dile getirdiler.
Bu arada Ankara ve İstanbul’daki MOSSAD ekibinin gelişmeleri çok yakından takip ettiği ve Türkiye’de elde edilen bilgilerin anında Peker ve onu denetleyen ekibe Apple’ın özel sistemleri üzerinden ilettiği iddia edildi. Türkiye’ye karşı yürütülen Peker operasyonunun kritik isimlerinden Be... A. ve Mu...Y’nin yer değiştirdikleri de öğrenildi.
Daha önce Angora Evlerinde kalan ve çok kritik bilgilere ulaşma becerisi olan bu kişilerin Bahçelievler semtinde özel bir ofise geçtikleri aktarıldı. Peker’i Mısır’a götürecek uçağın Irak’ta inişe zorlanacağı bilgisini Peker’e ve onu yöneten ekibe Be.. A.’nın bildirdiği de iddia edildi.
'Tasarruf' kağıt üstünde kaldı18 izlenme
Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı suç ortaklarını da dolandırmış: Borç aldığı altın ve parayı geri ödemedi33 izlenme
Diyarbakır Valisi Zorluoğlu’ndan Narin Güran açıklaması! Soruşturmadaki savcı detayı dikkat çekti39 izlenme
'İmamoğlu dosyası henüz kapanmadı'69 izlenme
Milli Piyango'da neler döndü?59 izlenme
'Yenidoğan Çetesi' davasında dengeleri değiştirecek rapor: '6 bebeğin ölümünde ihmal yok'25 izlenme
Seyirlik kule! Milyonlarca lira harcandı ama…34 izlenme
Birlikte kazanacağız dedi: AKP’li inşaatçı vekil sağlıkçı kontenjanından aşı oldu!53 izlenme
Türkiye’ye gelen sığınmacılar Suriyelilerden ibaret değil!
TSK'dan ihraç edilen teğmen Serhat Gündar yeğeninin EDOK'taki mezuniyet törenine alınmadı
Erdoğan'ın BM kürsüsünden yaptığı konuşma Hindistan'ı kızdırdı: Referanslar ve yapılan göndermeler yararlı değildi.
Macaristan'da 'savaş tehlikesi' nedeniyle ilan edilen OHAL uygulaması beş ay uzatıldı