6 Şubat günü saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkım, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremle katbekat arttı.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’yı yerle bir eden deprem sonrası ülke genelinde yedi günlük milli yas ilan edildi, üç ay süreyle OHAL ilan edildi. Aramakurtarma çalışmaları sürüyor.

Saat 09.25 itibarıyla can kaybı 18 bin 342, yaralı sayısı 74 bin 242, yıkılan bina sayısı 6 bin 444, “yıkıldı” ihbarı gelen bina sayısı ise 11 bin 302 olarak açıklandı.

AFAD’dan yapılan açıklamada, Pazarcık ilçesindeki 7,7 ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 1330 deprem meydana geldiği kaydedildi.

KAHRAMANMARAŞ FOTO: Suhaib Salem / REUTERS
Depremde hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri Kahramanmaraş’ta bir spor salonunda toplandı.


KAHRAMANMARAŞ FOTO: Suhaib Salem / REUTERS

HATAY FOTO: Hüseyin Hayatsever / REUTERS
Depremin büyük yıkım yarattığı Hatay’da hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri hastane bahçesinde bekletiliyor.


HATAY Hüseyin Hayatsever / REUTERS
İPA Başkanı Buğra Gökçe: "Geçim sıkıntısı çekiyorum"23 izlenme
Kriz yok ama genelgesi var!102 izlenme
Mehmet Şimşek: "Keşke yerel seçimler yarın olup bitseydi"44 izlenme
Mahalleli dövüp direğe zincirle bağladı yanına da bu notu bıraktılar! 'Ben hırsızım, mahalleli beni bu hale getirdi'51 izlenme
CHP'den "Lüksemburg'a gitmedim" diyen Akın Gürlek'e belgeli yanıt18 izlenme
AKP ve Erdoğan iktidarının Aksaray ilimize büyük hizmeti ! 2000 dönüm araziye Yeni Cezaevi !194 izlenme
İsmailağa'ya bağlı KIYAMDER Hatay'daki depremde hasar gören bina için rapor tutup mühürleme kararı verdi!49 izlenme
TTB'den eleştiri "Fahrettin Koca, 'bütün vakaları bildirmedik' dediğinde istifa etmeliydi"78 izlenme