ABB Başkanı Mansur Yavaş, yemin töreninde kılıç çatıp Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganı atan ve ihraç edilen beş teğmenin komutanlarına sahip çıktı. Yavaş, teğmenlerin ihraç edilen komutanı Albay Alper Topsakal’ı belediyenin ANFA Güvenlik şirketine genel müdür yardımcısı olarak atadı.
GÖREVE BAŞLADILAR
Yavaş, teğmenlerle birlikte ihraç edilen Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Halit Türkoğlu’nu da belediyenin kültürel faaliyetlerini yürüten ANKET A.Ş’ye genel müdür yardımcısı yaptı. Kısa süre önce atamaları gerçekleştirilen iki komutanın görevine başladığı ve düzenli olarak mesailerine geldiği öğrenildi. Bölük Komutanı Binbaşı Murat Öztürk’ün ise memleketine döndüğü bildirildi.
Albay Topsakal, ihracın ardından yayımladığı mesajında, “Her ne kadar üniformam çıkarılmış olsa da bundan sonra da vatanım ve milletim için çalışmaya devam edeceğim” demişti.
4 TEĞMENİ İŞE ALMIŞTI
Mansur Yavaş, 2023’te Tuzla Piyade Okulu’nda Atatürk rozeti takmayan teğmenlerle tartıştıkları için ordudan atılan dört teğmeni de belediye şirketlerinde işe almıştı. Teğmenlerin ABB’nin şirketleri ANFA Güvenlik, Anket A.Ş ve Belpa A.Ş’de çalıştıkları bildirildi.

Siciliyle göz kamaştıran Albay Topsakal’ın çalıştığı ANFA Güvenlik şirketinin başında asker kökenli Bektaş Arslan var. 1992’den beri faaliyetini sürdüren ANFA Güvenlik’te 3 bin 800 kişi görevli. Topsakal PençeKilit bölgesinde emrindeki komandolarla girilmez denilen sarp arazideki operasyonları başarıyla yönetmişti.

İhraç edilen Kurmay Yarbay Halit Türkoğlu’nun görev aldığı ANKET A.Ş Ankara’yı tanıtmak için çalışıyor. Kurmay Yarbay Halit Türkoğlu 15 yıllık askerlik yaşamında 155 takdire layık görüldü. Türkoğlu, Fırat Kalkanı, Zeytindalı harekâtlarında plan subaylığı yaptı, PençeYıldırım operasyonunun harekât planlarını hazırladı.
Sözcü
AKP'den vekil olamadı ama 145 milyon liralık çok sayıda ihale aldı!46 izlenme
Valilikten corona tedbiri! Sigara, dondurma ve kuru yemiş yasaklandı!152 izlenme
Hatay’da depremzedeler Mimar Sinan’a sığındı: 1574’te yapılan eserde taş yerinden oynamadı47 izlenme
Sedat Peker, Twitter'dan o isimleri takip etmeye başladı!39 izlenme
'Yenidoğan Çetesi'nin iki numaralı isminin ifadesi ortaya çıktı: 6 ay hapis yatmış!24 izlenme
Avrupa’da durdu Türkiye’de devam255 izlenme
Danıştay’dan çok önemli ‘hesap işletim ücreti’ kararı!586 izlenme
34 milyar liralık Merkez makyajı!143 izlenme
Suriye ordusunun çekilme görüntüleri ortaya çıktı: Neden savaşmadan çekiliyorlar?
Eski Diyanet İşleri Başkan Mehmet Görmez'den manidar ‘İsrail’ göndermesi: "Reel-politik mazeretler hiç bir idareciyi mahşer günündeki büyük hesaptan kurtaramayacak"
"Cumhuriyet canımıza yetti" diyen padişah torunu Nilhan Osmanoğlu’ndan hayali dernek!
Hakan Kara, enflasyonun götürdüklerini öyle bir anlattı ki! Masamızdan tek tek kalkmış her şey!