’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle İstanbul Taksim Tünel Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, ellerindeki döviz ve pankartlarla ‘Kadınlara değil katillere barikat’, ‘Kadınlar yürüyor, mücadele büyüyor’, ‘Kadın cinayetleri politiktir’, ‘Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz’ sloganları atarak kadına karşı şiddete dikkat çekti.

FOTO: Reuters
POLİS BARİKAT KURDU
Kadınlar, daha sonra İstiklal Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan Polis, İstiklal Caddesi’nin giriş ve çıkışlarına barikat kurdu. Kadınlar da polis barikatının önünde “Aç aç barikatı aç” sloganı atarak barikatın kaldırılmasını istedi.

Foto: Reuters
Bir süre sonra açıklama yapan kadınlar, “Erkek egemenliğine, erkek devletşiddetine, yoksulluğa, işsizliğe, savaşa hukuksuzluğa, cezasızlığa, ayrımcılığa karşı isyandayız! Saldırılarınıza, engellemelerinize, yasaklarınıza rağmen buradayız” dedi.

FOTO: Reuters
GRUBA BİBER GAZLI MÜDAHALE
Gruba dağılmaları yönünde uyarı yapan polis, daha sonra gruba biber gazı ile müdahalede bulundu.

Foto: Reuters


https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kadinlarin25kasimeyleminepolistenbibergazlimudahale6790525/
Saadet gaza bastı! İşte Ak Parti’nin oy oranı1011 izlenme
Kulis: En düşük emekli aylığı için 3 rakam belirlendi26 izlenme
Sosyal medyadaki paylaşımlar için gözaltı dalgası başladı26 izlenme
AKP’nin oy oranı düşük çıkınca ortalık karıştı! Avrasya Araştırma'nın başkanı Kemal Özkiraz ile yandaş Latif Şimşek birbirine girdi!139 izlenme
ABB 'su indirimini' mahkemeye taşıyor44 izlenme
Salda Gölü ziyaretçi akınına uğradı, tahribat sürüyor40 izlenme
ABD’nin Ankara’dan kaldırmasını istediği vergide rekor geldi73 izlenme
AKP’den enişteye büyük kıyak: Erdoğan’ın hemşerisine bakanlıktan özel plan28 izlenme