Adana’daki özel bir lisede görev yapan görsel sanatlar öğretmeni E.İ.’nin, kadın öğretmenlerin kullandığı tuvalete gizli kamera koyduğu, okul yönetiminin yaptığı incelemeyle tespit edildi.
Yönetim, kamera bulunduğunu kendilerine bildiren öğretmenin ihbarı üzerine hemen harekete geçti.
24 Ekim’de meydana gelen olayda, kadınlar tuvaletine giren bir öğretmen, gider mazgalında yerleştirilmiş bir kamera fark ederek durumu okul yönetimine iletti.
Yönetim, güvenlik incelemesi sonucunda kamerayı yerleştiren kişinin öğretmen E.İ. olduğunu belirledi. Bunun üzerine E.İ.’nin iş akdi feshedildi ve durum Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirildi. Şikayet sonrası gözaltına alınan öğretmen, emniyete götürüldü.

Sorgusunda kamera yerleştirdiğini kabul eden E.İ., bunu bazı öğretmenlerin kendisi hakkında konuşup konuşmadıklarını öğrenmek için yaptığını öne sürdü.
Ancak adliyeye sevk edildiğinde suçlamaları reddeden öğretmen, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Okul yönetimi, olayın ardından yazılı bir açıklama yaparak şu bilgileri paylaştı:
“Söz konusu olay, yönetim binasındaki kadınlar tuvaletinde okul çıkışı sonrasında yaşanmıştır. E.İ. tarafından yerleştirildiği belirlenen kamera fark edilir edilmez, personelin iş akdi feshedilmiş ve savcılığa gerekli bildirim yapılmıştır. Yapılan incelemede kameranın yalnızca 15 dakika kayıt aldığı ve kayıtlarda herhangi bir uygunsuz görüntü bulunmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca sosyal medyada yer alan, olayın 2019’dan bu yana sürdüğü ve görüntülerin yurt dışına satıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Konu tamamen yargıya intikal etmiştir ve biz de süreci yakından takip ediyoruz. Haberi çarpıtarak paylaşanlar hakkında hukuki süreç başlatılmıştır.”
Açıklamada ayrıca, öğretmen E.İ.’yi adli mercilere bildirenin bizzat okul yönetimi olduğu ve şikayetçi olmak isteyen personele avukat desteği sağlandığı da vurgulandı.
Sözcü
Ticaret Bakanlığı, sadece kiralık araçlar için 9 yılda 5 milyon 815 bin lira harcamış!79 izlenme
1 pirzola 400 TL8 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Özkan’dan ‘önlem yorgunluğu’ uyarısı54 izlenme
Muhittin Böcek'in gelini gözaltına alındı17 izlenme
Necip Hablemitoğlu davasında kritik karar: Takip edenler araştırılacak21 izlenme
Toplantı tarihi belli oldu: Asgari ücret için çarpıcı zam senaryosu15 izlenme
Başkanının Erdoğan, Başkanvekilinin Berat Albayrak'ın olduğu Varlık Fonu'nda neler oluyor?196 izlenme
Almanya’da gündem Türkiye: “Gri Pasaportlu’yu gözaltına alın” emri!87 izlenme
Türkiye'de sattığı arabanın parasıyla Almanya'da ev tuttu, döşedi, altına BMW çekti
İmamoğlu'na sabotaj mı?
Cihat Tamer'den, Ferhan Şensoy'un cenazesine damga vuran sözler! '70 senedir bu ülkeyi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ona rağmen 70 senedir inadına tiyatro yapıyoruz!'
Rektör İbiş saltanatı! Yatay geçişte kontenjanı 8’e çıkarınca oğlu Ankara Tıp’a geçti!