Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık bir buçuk aylık aranın ardından yoğun bir gündemle toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan toplantının en önemli gündem maddesi ise İranİsrail gerilimi olacak. Türkiye, Orta Doğu'daki gelişmeleri yakından takip ediyor ve bölgedeki artan tansiyonun düşürülmesi için yürütülen diplomasi trafiği kabine toplantısında değerlendirilecek. Bölgedeki durumun Türkiye'nin güvenlik tehditleri üzerindeki etkisi de masaya yatırılacak.
Ayrıca, Gazze'de acil ateşkesin sağlanması ve Filistinlilere insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için atılacak adımlar da toplantının önemli konularından biri olacak.
Toplantıda Türkiye'nin sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları da ele alınacak. Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden operasyonlar değerlendirilecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ay içinde yapacağı resmi ziyaret için Irak'ın başkenti Bağdat'a hazırlıklar konuşulacak.
Ekonomi gündemi de toplantının önemli başlıklarından biri olacak. Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programının son durumu değerlendirilecek ve enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesi için alınabilecek ilave tedbirler görüşülecek.
Ayrıca, on binlerce öğretmen adayının gözü hükümetin gelecek atama haberinde olacak. Kabine toplantısında yılın ilk öğretmen atamasına ilişkin kadro tahsisine ve takvime dair çalışmaların da ele alınması bekleniyor.
“3Y’yi bitireceğiz” sözü verildi ama... 23. yaşını kutlayan AKP, 22 yıllık iktidarında ülkeyi perişan etti27 izlenme
Trabzon'da 97 yaşındaki Kore Gazisi'ne büyük ayıp! Gözyaşlarını tutamadı26 izlenme
TÜGVA'ya bir kıyak daha!133 izlenme
AKP'de büyük kavga! "Niye AKP'de duruyorsun?"43 izlenme
Belediye Başkanı, krize dikkat çekip makam aracını satılığa çıkardı! "Halkın parası, halka gitsin"73 izlenme
Almanların ünlü gazetesi: "Erdoğan kaybetmekle karşı karşıya"26 izlenme
Ev kiralarından şikâyetçi olduğunu söyleyen Hafize Gaye Erkan’dan milyonluk villada parti40 izlenme
Meclis'te 'Sinan Ateş' tartışması: MHP'li Olcay Kılavuz'un tutuklanması için çağrı yapıldı40 izlenme
Elon Musk'ın "Twitter'ı bırakayım mı?" sorusuna çok sayıda kullanıcı cevap verdi. Kullanıcıların çoğu "evet" dedi
Bu savurganlığa dağ bile dayanmaz! Millet rızkından kesip veriyor, devlet bol keseden harcıyor
Narin Güran olayında yeni gelişme: Yenge Hediye Güran'ın ifadesinde gözlerden kaçan detay "Yenge katilin ismini ağzından kaçırdı"
'Lop et' skandalında flaş gelişme! Sabah suç duyurusu akşam haciz!