Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık bir buçuk aylık aranın ardından yoğun bir gündemle toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan toplantının en önemli gündem maddesi ise İranİsrail gerilimi olacak. Türkiye, Orta Doğu'daki gelişmeleri yakından takip ediyor ve bölgedeki artan tansiyonun düşürülmesi için yürütülen diplomasi trafiği kabine toplantısında değerlendirilecek. Bölgedeki durumun Türkiye'nin güvenlik tehditleri üzerindeki etkisi de masaya yatırılacak.
Ayrıca, Gazze'de acil ateşkesin sağlanması ve Filistinlilere insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için atılacak adımlar da toplantının önemli konularından biri olacak.
Toplantıda Türkiye'nin sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları da ele alınacak. Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden operasyonlar değerlendirilecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ay içinde yapacağı resmi ziyaret için Irak'ın başkenti Bağdat'a hazırlıklar konuşulacak.
Ekonomi gündemi de toplantının önemli başlıklarından biri olacak. Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programının son durumu değerlendirilecek ve enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesi için alınabilecek ilave tedbirler görüşülecek.
Ayrıca, on binlerce öğretmen adayının gözü hükümetin gelecek atama haberinde olacak. Kabine toplantısında yılın ilk öğretmen atamasına ilişkin kadro tahsisine ve takvime dair çalışmaların da ele alınması bekleniyor.
Meclis'te koronavirüs alarmı sürüyor! 2 personel tedaviye alındı!64 izlenme
Milletvekillerinin telefon faturası TBMM'den! İşte o bedel...131 izlenme
Ahmet Şık'tan yeni kitap duyurusu: 'AKP’nin bir organize suç örgütü olduğunun kanıtı'51 izlenme
Suriye ışıl ışıl yılbaşını bekliyor, bizdekiler ise 'savaş var' bahanesiyle dönmüyor!37 izlenme
ABD İran'ı vurdu, İran ile İsrail karşılıklı füze yağdırıyor16 izlenme
Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde görevli bir doktor, hastanın saçına dokunduğu iddiasıyla hasta yakınları tarafından tekme tokat darp edildi!78 izlenme
'Ucuz alışveriş için pazara akşam gidin' diyen Diyanet'ten çevre düzenlemesine 2 milyon 749 bin TL!84 izlenme
Memur maaş zammı için gözler o tarihte: İşte yapılması beklenen zam oranı59 izlenme