Home
22 Ağustos 2021 ( 41 izlenme )
Reklamlar

Kabil'de binlerce Afgan, 'umut yolculuğuna' çıkmayı bekliyor


Kabil'i terk etmek isteyen binlerce Afganistanlı, Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın giriş kapıları önünde oluşturulan barikatların ardında günlerdir içeri girmeyi bekliyor.


Taliban'ın kontrolü ele geçirdiği Kabil'de ülkeden ayrılmak isteyenlerin Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın giriş kapılarındaki bekleyişi sürüyor. Aralarında yaşlı, kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce kişi, 5 gündür ülkeden çıkmak için havaalanına alınmayı bekliyor.

2021082124970489968084861.jpg

Pasaportu ve uçuş izni olanların tek tek seçildiği giriş kapılarından havalimanına girerek 'umut yolculuğuna' çıkmayı hedefleyen Afganlar, dikenli teller ve betonlarla oluşturulan barikatların ardında bekletiliyor.

Havalimanı ve çevresinin güvenliğinden sorumlu yabancı askerlerin kontrolündeki kapılarda zorlu şartlardan en çok bebekler ve çocuklar etkileniyor.

Tahliye için günlerdir kapıda bekleyen bir Afganistanlı, yiyecek ve su sıkıntısı çektiklerini anlattı. Havalimanına girmek ve tahliye olmak için beklediklerini anlatan Afgan, hangi ülkeye gideceğinin fark etmeyeceğini, Kabil'den mutlaka ayrılmak istediğini belirtti.

https://halktv.com.tr/gundem/kabildebinlerceafganumutyolculugunacikmayibekliyor469350h

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP'li belediyeden yıllık '1 milyon 200 bin TL'lik tasarruf sağlayacak proje! Sakarya Üniversitesi’ndeki Arap dansına karşı İzmir Marşı çalındı, Türk Bayrağı açıldı! Balıkesir'de katledilen üniversiteli motokurye Ata Emre'nin, ailesiyle ve kız arkadaşıyla olaydan 1 hafta önce çekilen son görüntüleri ortaya çıktı Işgın Otu Nedir? Faydaları Nelerdir?