İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, İsmailağa Cemaatine yakın isimlerden Erdem Özveren'in 'Şeriat yükleniyor' ifadesiyle paylaşılan görüntülere ilişkin "Buna benzer olaylarla sık sık karşılaşacağız. İktidarın 2023 diye gösterdiği, şimdi 2050'lere ertelediği bir şey var. Dava... Dava nedir? Dava, Türkiye'yi siyasal İslamla yönetilen şeriat devleti haline çevirmek" dedi.
İpek Özbey'in sunduğu Kadraj programına konuk olan Andican, getirilmeye çalışılan şeriatın AKP'nin hedefi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
"Bu şeriat devleti katı formatta değil, bunu söyleyemiyorlar ama hükümetin oluşturmaya çalıştığı şey bu, AKP'nin hedefi bu. Bunu dava olarak tanımlıyorlar. Milleti ümmetleştirme siyaseti. İktidarın hedefi bu. Hedef bu olunca, Cumhurbaşkanının ağzında da 'Din hayatın her noktasında, ekonomide etkin olmalıdır' şeklinde bir tanımlamayla ortaya konulunca, bütün tarikatların ve cemaatlerin bu şekilde bir şeye yönelmesi kaçınılmaz. Bir gövde gösterisi bu. Bundan daha önce özellikle küçük çocuklara verilen eğitimler sonrasında bu tip uygulamalar sosyal medyada ve bazı yayın organlarında gündeme geldi.
AKP'yi standart bir parti gibi görmemek lazım. AKP bir tarikatlar ve cemaatler koalisyonu. Şimdi siz böyle olunca, bu tip görüntüler de doğaldır. Çünkü onlar bu sistemin bir parçası olarak gövde gösterisinde bulunurlar, varlıklarını ortaya koymaya çalışırlar. Bir anlamda da laik kesimlere, kendilerinden olmayan kesimlere gözdağı vermek için bu meseleleri kullanırlar."
Ne olmuştu?
Arnavutköy'de yüzlerce kişi caddede cüppe ve sarıklarıyla 'teşrik tekbiri' getirerek sokaklarda yürümüştü. Yürüyüşün Taşoluk Yeşil Camii Kuran Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 393 kişi için icazet töreni neticesinde yapıldığı ifade edilmişti.
Söz konusu görüntüler İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Erdem Özveren'in sosyal medya hesabından paylaşılmıştı. Özveren, paylaşımına "Şeriat yükleniyor" notuyla paylaşmıştı.
Ulu Önder için çirkin paylaşım!111 izlenme
Sağlık kontrolüne alınan zanlı, jandarma aracından inerken öldürülerek hayatını kaybetti.26 izlenme
Akşener'in yerel seçim kararına CHP'den ilk yanıt26 izlenme
Diyanet’in üst düzey ismi bakıcısından çocuk yaptı7 izlenme
Brunson gidiyor!393 izlenme
Lütfü Savaş'ın adaylığı yeniden görüşülecek24 izlenme
Powerpoint sunumundaki hedefler yalan oldu: Bakın, bu çöküş çok önemli!98 izlenme
‘Tosuncuk’un ifadesindeki ‘mafya’ detayı: Suriyeli mücahit kardeşleri için benden para istedi82 izlenme
İsrail Askeri Herkesin Gözü Önünde Al Jazeera Muhabirini Öldürdü
Karganın İsrail bayrağını yerinden çıkardığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu
Mahkemeden Enis Berberoğlu kararı! Mahkeme bu kez karara uydu
#İzmir'deki #deprem'den 23 saat sonra mucize! Anne ve çocukları kurtarıldı!