İyi Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 2019 bütçesinin gerçekleşmeleri ve 2020 bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tatlıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a Meclis’teki bütçe görüşmelerinden el çektirildiğini söyledi.
Hükümetin politikalarını eleştiren Tatlıoğlu, “2019 bütçesi hedefleri, sonuçları açısından Cumhuriyet tarihinin en başarısız bütçesi olduğunu görüyoruz. Bu kadar başarısız bütçe nadir görülmüştür” dedi.
Yeniçağ gazetesinde yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Meclis’teki bütçe görüşmelerinden el çektirildiğini ifade eden Tatlıoğlu, bu süreci, Albayrak’ın yerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yürüttüğünü, hükümetin bu kararını doğru bulduğunu dile getirdi.
Albayrak’ın, “Türkiye ekonomisi kötüye gidiyor diyenler teröristtir” dediğini ifade eden Tatlıoğlu, “Bu açıklamayı şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Bütçenin hedef ve sonuçları ortada iken böyle bir tanımlamayı yapmak bizzat yetersizliğin ifadesidir. 2019 yılı için büyüme hedefi 2,3 olarak açıklanmıştı ama gerçekleşen sıfıra yakın bir rakam. Bu veri yetersizliğin açık göstergesidir” diye konuştu.
2020 yılı bütçesinde de hedefler ve sonuçlar arasında bir tutarsızlık olduğunu öne süren Tatlıoğlu, şunları söyledi:
“2020 yılında da 2019 yılına benzer bir durum yaşanacaktır. Sorunlarımız yığılarak artmaktadır. Ciddi bir borç ihtiyacı ortaya çıkacaktır. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a 70 milyar lira borçlanma yetkisi verilmesi geleceğe dönük bir işarettir. Bu bütçenin bir vizyonu yok, Türkiye’yi nereye götürüyor, belli değil. Sanayiciye, çiftçiye, girişimciye, sabit ve orta gelirliye daha iyi bir Türkiye vadetmiyor. Türkiye’de yapısal tıkanma var. Bu tıkanmanın açılması için siyasal iklimin değişmesi gerekir. Bunun için de yapısal reformlara ihtiyaç var. Cumhurbaşkancı sistemin bütün alanları aşağıya çektiği bir süreci yaşıyoruz. Türkiye, inşallah siyasal iklimin değişmesiyle yeni bir hikaye yazacaktır.”
https://www.abcgazetesi.com/iyipartivekildenflasiddiaberatalbayrakaelcektirildi54299
AKP’li başkan, 6 yaşındaki kızını evlendiren Gümüşel’i makamında ağırlamış, Hiranur Vakfı'na sahip çıkmış!91 izlenme
Resmi Gazete'de yayımlandı: 557 bin esnafı vergi çarpacak8 izlenme
Alkol ve sigaraya ÖTV zammı37 izlenme
TÜGVA, Kılıçdaroğlu'nun tüm gayrimenkullerine haciz koydurdu6 izlenme
Kartalkaya’daki faciada ilk bulgulara ulaşıldı! Yangının çıkış noktası kesinleşti: Can kayıplarının çoğu karbonmonoksit zehirlenmesi28 izlenme
Ukrayna şehirleri yerle bir oldu, Putin bombardımanları böyle inkâr etti!51 izlenme
İktidara yakın bir iş insanı daha itirafçı oldu16 izlenme
Görüntülerde ortaya çıkan kuşku: Ertesi gün hapı73 izlenme
Yurttaşlar bu kış battaniye altında oturmaya mahkum: Kömüre, oduna, sobaya dev zam!
Putin, Gıda Krizinin Önüne Geçmek İçin Şart Koydu: Yaptırımları Kaldırın
ABD'den İBB'ye 5 milyon dolarlık hibe! İmamoğlu ve ABD elçisi imzaladı
Oğlu şehit olmuş, telefonda RTE’ye 'vatan sağolsun' değil 'hepsi sana feda olsun' diyor !