İYİ Parti’den istifalar devam ediyor. Son olarak İYİ Parti’nin aday tanıtım toplantısı yapıldığı gün Esenyurt Teşkilatı üyeleri ve Meclis Üyeleri İYİ Parti’nin İBB Adayı Buğra Kavuncu’yu değil Ekrem İmamoğlu’nu destekleme kararı aldı. Bu kararın ardından Esenyurt Teşkilatı üyeleri ve Meclis Üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla istifa ettiklerini bildirdi.
“Saygıdeğer Basın Mensupları ve Kamuoyu,
Bugün burada, uzun yıllar İYİ Parti’nin çeşitli kademelerinde görev almış ve memlekete ışık olabilmek için bu görevi büyük bir sorumlulukla yerine getirmiş kişiler olarak toplanmış bulunmaktayız. Partide görev aldığımız süre içerisinde, özellikle İlçe Başkanlığınca, etkin siyaset üretememe, basın ve sivil toplumla iletişimsizlik, sahada etkisiz kalma ve teşkilat yapısındaki yetersizlikler başlıca mücadele ettiğimiz sorunlardı. 1428 Mayıs seçimleri sürecinde, sandıklara sahip çıkmama şeklinde yaşanan ve doğal olarak seçim sonuçlarını etkileyen olumsuz tablo ve bununla birlikte, ilçe yönetiminde bazı kişilerde görülen sorumsuz, olumsuz ve tutarsız tavırlar hepimizde bir kırılma yaratmıştır.
Bu kapsamda, siyasi kimliklerimiz ve temsiliyetimizin verdiği sorumluluk kapsamında tarafımızca çözüm aranmıştır. Bu çerçevede; İstanbul İl Başkanı ve İl Yöneticileri, Bölge Milletvekilleri, Genel Teşkilat Başkanı ve Partinin etkili kadrolarında yer alan ilgililerle defalarca görüşmeler yapılmıştır. Yapılan görüşmelerden iyi yönetim anlayışına dair olumlu bir sonuç alınamamıştır.
Bütün bu olumsuzlukların üzerine, 2019 Yerel Seçimlerinde, İstanbul’da omuz omuza yürüdüğümüz ve hep birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiğimiz; aynı zamanda, 1428 Mayıs Seçimlerinde, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamını uygun gördüğümüz, Sn. Ekrem İmamoğlu’nun gelinen süreçte desteklenmemesi yönünde alınan kararların, İYİ Parti’den çok Cumhur İttifakı’nın paydaşlarına yarayacağı görülmüş, bu politik tavır, toplumun birçok kesiminde olduğu gibi bizim tarafımızdan da anlaşılır ve doğru bulunmamıştır.
Gelinen süreç itibariyle teşkilat yapısının bozulması, iktidar karşısında etkin siyaset üretilmesi gerekirken, muhalefete muhalefet edilmesi hizmetimiz nazarımızda olumsuz, seçmen nezdinde tepkiyle karşılanmaktadır. Bu sebeplerden dolayı İYİ Parti’den istifa ettiğimizi basına ve kamuoyuna bildiriyoruz. Teşekkür ederiz.”
Tele1
Menajer Ayşe Barım'ın sağlık durumu için mahkeme harekete geçti16 izlenme
CHP, salgın sürecinde ihtiyacı olan 7.7 milyon yurttaşa yardımda bulundu!82 izlenme
Kaza yapan adam kavga için araçtan indi karşı taraftaki kişiyi görünce donup kaldı!20 izlenme
30 Ağustos'ta Atatürk'ün sözlerine polis engeli: Anıtkabir'e alınmadı!34 izlenme
TÜİK verileri bile gerçeği saklayamadı: Türkiye'nin dörtte birinin iş bulma umudu kalmadı27 izlenme
Düzce Valiliği'nde usulsüz terfi iddiası73 izlenme
İsmet İnönü haklı çıktı: Bir ihanet bitti, diğeri Lozan'da başladı23 izlenme
Ziraat Bankası personeline tanesi 31 bin TL'lik saat dağıttı! Bakın hangi AKP'li zengin edildi?34 izlenme
İtalyan şirket 3. köprüdeki hisselerini satıyor
CHP'li belediyeler çocuklar için ücretsiz yemek dağıtıyor! Kılıçdaroğlu'ndan 'Beslenme Saati' sözü
Seçim sonrası ilk büyük ihale: Uluslararası sermayeye 10 milyar dolarlık tıbbi cihaz pazarı
Yağma ve talanın süresi 49 yıla çıktı!