İBB'nin üst düzey yöneticileri ve CHP'li 5 ilçe belediye başkanı dahil 47 kişiye gözaltı kararı verilen İBB'ye 5'inci dalga operasyonları Aziz İhsan Aktaş'ın 'etkin pişmanlık' ifadelerinin ardından başlatıldı.
Operasyonlar kapsamında 5 belediye başkanı olmak üzere toplam 22 kişi tutuklandı.
Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Aziz İhsan Aktaş, bugün tahliye edildi.
Aktaş'ın yanı sıra Beşiktaş Belediyesi İhale Danışmanı Mustafa Mutlu da itirafçı olarak tahliye oldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'suç örgütü lideri' olarak tanımladığı iş insanı Aziz İhsan Aktaş, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak 30 Nisan ve 11 Mayıs'ta ek ifadeler verdi. Aktaş'ın 11 Mayıs'taki ifadesinde dikkat çeken ise, iki gün boyunca savcılığa getirilip götürülmesi oldu.
İki gün süren ve 6 sayfa altında tutanak altına alınan ifadenin 9 Mayıs'ta başladığı, akşam 20.10'da ara verildiği, 10 Mayıs'ta öğlen saatlerinde yeniden başladığı ve 11 Mayıs gece 02.00'da sona erdiği belirtiliyor. Aktaş toplamda 20 saatin üzerinde ifade verdi. Baz kayıtları ve para hareketlerine yoğunlaşılan ifadenin tutanağında, savcılığın da notları olduğu görülüyor.
2025'te 33 bin şirket kapandı6 izlenme
AKP'den istifa eden isme yüzü maskeli kişiler saldırdı!45 izlenme
Uyuşturucu soruşturması: Acun Medya Genel Koordinatörü Esat Yontunç gözaltına alındı6 izlenme
Akaryakıt zamları iptal edildi!35 izlenme
Binali Yıldırım İstiklal Marşı'nı kâğıda bakarak yanlış okudu, AKP'liler alkışladı!41 izlenme
CHP’den MHP’li Yalçın ve Yönter’e yanıt: "Sizin haddinize değil"24 izlenme
Gelin, düğün pastasını kestiği sırada polis tarafından gözaltına alındı26 izlenme
20 bin çalışanı olan Kösereisoğlu: Asgari ücret az, bakanlığa başvuracağız135 izlenme
Yavaş'tan kadına karşı şiddete dikkat çeken proje! Başkent’ten kadına şiddete karşı yükselen yanıt: Turuncu maske
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Atatürk' ü hedef aldı! "Artık kendi hikâyemizi yazma zamanıdır"
AKP'li Özçınar SMA kampanyasını şikâyet etti!
Financial Times'tan Peker analizi 'AKP'yi savunmasız yakaladı'