İktidar vatandaşa kemer sıkma çağrıları yaparken, ‘itibardan tasarruf olmaz’ anlayışını sürdürüyor. 2026 yılında kamu kurumlarının seyahat, konaklama, temsil ve ağırlama harcamaları hız kesmedi. Kamu personelinin yurt içi ve yurt dışı görev gezileri için 2026’nın ilk beş ayında devletin kasasından 10 milyar 808 milyon 839 bin lira çıktı. 2025 yılının tamamında kamu kurumlarının yolluk giderleri 28 milyar 815 milyon lira olarak kayıtlara geçerken, bu yılki bütçe öngörüsü 40 milyar 606 milyon 571 bin lira oldu.
Tasarruf genelgesine rağmen aynı dönemde temsil ve tanıtım giderleri ise 725 milyon 709 bin liraya ulaştı. Temsil ve tanıtma giderlerinde mayısta yapılan 377 milyon 218 bin liralık harcama, yılın önceki dört ayının toplamını (348 milyon 491 bin lira) da geride bırakarak rekor kırdı.
Sözcü
Erdoğan “silkeleme talimatı” vermişti: İBB’nin 8 ayda 17.5 milyarlık vergi geliri kesildi25 izlenme
Bu nasıl öğretmen? Öğrencisine 'müstehcen' ve 'şiddet' içerikli şarkı söyletti70 izlenme
Savcılık AKP’li vekile kıyamadı!980 izlenme
84 yıllık merkez, cemaat vakfına devredildi!261 izlenme
AKP'li Çelik'in FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan akrabaları serbest!279 izlenme
'İstanbul'u büyük depremden koruyor' Uzman isim Osman Bektaş 'tesadüf değil' dedi haritayla anlattı25 izlenme
CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’nın öğrenci indirimini indirimini duyan dolmuşçular Belediye Meclisi'ni bastı!30 izlenme
Valilik açıkladı: 29 Ekim'e koronavirüs yasağı!112 izlenme