Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü’nde hisseleri bulunan İtalyan Astaldi’nin hisseleri için Çinlilerle görüşmeler yapıldığını söylemişti.
Firma konkordato ilan etmişti
Astaldi geçen yıl Eylül ayında Türkiye’de son dönemdeki siyasi ve ekonomik gelişmeler nedeniyle üçüncü köprüdeki payını satmak için yürüttüğü müzakerelerin geciktiğini açıklamıştı.
Astaldi işlerine devam edebilmek için alacaklılardan korunma çerçevesi kapsamında faaliyetlerini yürütüyor. Şöyle ki Astaldi 2018 yılının eylül ayında konkordato ilan etmişti.
Astaldi'den yapılan açıklamada, “Astaldi bu geçici finansal gerginliğin üstesinden gelmek için bir kriz yönetim aracı kullanmak amacıyla konkordato ilan etmiştir” ifadelerine yer verilmişti.
Reuters
https://halktv.com.tr/ekonomi/italyansirket3koprudekihisselerinisatiyor393974h
Şans Topu'nda 3 milyon 895 bin 584’te birlik tesadüf! Makineler çıkmayacak numaralara mı ayarlı?104 izlenme
TÜGVA kamuda torpilde yöntem değiştirdi: Karekod iddiası32 izlenme
Cumhuriyet yazarları artık özgür ! İşte tahliye sevincinden ilk görüntüler82 izlenme
İnşaat bata bata ekonomiyi büyüttü14 izlenme
Çocuğu okuldan geç dönen veli öğretmenlere saldırdı48 izlenme
AKP'li belediye okul için bağışlanan araziye villa izni verdi!51 izlenme
Güllü'nün kızının ve arkadaşının yurt dışına kaçmak için bavullarla binadan ayrıldıkları görüntüler ortaya çıktı27 izlenme
Kıyak atamayla gündeme gelen imam, şehit babasını hastanelik etti!83 izlenme