İsveç, Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Türkiye’ye silah ambargosu uygulanması teklifini sunma kararı aldı.
Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtı’na Avrupa çapında tepkiler yükselirken, bir adım da İsveç’ten geldi.
İsveç Parlamentosu, Avrupa Birliği’den (AB) Türkiye’ye silah ambargosu uygulamasını isteyeceklerini duyurdu. Talep, pazartesi günü gerçekleştirilecek AB Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda dile getirilecek.
Fransa da bu sabah, gelecek hafta yapılacak AB Zirvesi’nde Türkiye’ye uygulanabilecek olası yaptırımların görüşüleceğini duyurmuştu.
İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Türkiye’nin harekatı için ‘sorumsuzca eylem’ nitelemesinde bulunmuş ve BM Güvenlik Konseyi’ne gerilimin tırmanmasının önüne geçilmesi çağrısı yapmıştı.
Operasyonun ardından Norveç ve Finlandiya, Türkiye’ye askeri ihracatı askıya almıştı.
https://halktv.com.tr/dunya/isvecinabdenturkiyetalebi406742h
Tuzak ortaya çıktı: Kurban Bayramı tatili 10 gün olursa vay emeklinin haline!36 izlenme
'Annem karne hediyesi et aldı' haberine soruşturma32 izlenme
Ukrayna ordusu Rus askerlerine ait mühimmat deposunu havaya uçurdu!69 izlenme
Askerlerin donarak şehit olduğu yere 2 bin 280 liralık kaşkolla gitti!169 izlenme
Ordu’da yaşanan sel fındığın fiyatını artırdı109 izlenme
Anamur muzu tarlada 6, markette 15 TL!31 izlenme
'Zam' söylentisi bile yetti: Vatandaş ucuz et için kuyruk oldu22 izlenme
İmamoğlu'ndan İstanbul Üniversitesine tepki: 'Hangi sinsi plana yetişemiyordunuz?'10 izlenme
DSP’li Önder Aksal ile İsmail Saymaz canlı yayında birbirine girdi! "4 yıl önce Apo’dan mektup getirip onun kardeşini televizyona çıkaran bu iktidara kefil olmayın altında kalırsınız"
Dün Lozan'a hezimet diyenler, Bugün Lozan'a sığınıyor !
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin 102 kadro ihdas edildi
Yoğun Bakımdaki Hastaya Cinsel saldırıda Bulundular