İstanbul'un en işlek noktalarından biri olan İstiklal Caddesi’nde Pazar günü meydana gelen terör saldırısında 6 kişi yaşamını yitirirken 81 kişi yaralandı.
Bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir'in saldırıyı nasıl gerçekleştirdiğine dair yeni ayrıntılar ortaya çıktı.
Saat 15.17'de Taksim Meydanı'nda yürüyen ve İstiklal Caddesi'ne giriş yapan Ahlam Albashır, saat 15.30'da İstiklal Caddesi'nde patlamanın yaşandığı banka oturdu. 40 dakika boyunca bankta oturarak vakit geçirdi.
İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah'ın haberine göre, Ahlam Albashır ile birlikte hareket eden bir örgüt üyesi, Albashir'ın bankta otururken fotoğraflarını çekti ve hemen Albashır ile firari Bilal Hassan'ın İstanbul'a gelişini sağlayan ve Kobani’den saldırının talimatını veren "Hacı" kod adlı kişiye gönderdiği aktarıldı.
Ahlam Albashır talimatı bekledi. Fotoğrafları inceleyen "Hacı" kod adlı PKK'nin sorumlusu talimatı verince Albashir bombayı banka bıraktı ve kaçtı.
Resmi ifadesine bugün başlanması planlanan ve yakalandıktan sonra kendisiyle alınan ilk ifadesinde yaşananları bu şekilde anlatan Ahlam Albashır'ın "Talimat gelince bombayı bırakıp kaçtım" dediği öne sürüldü.
Gerçek Gündem
Aydın'da ‘Çerçioğlu' krizi: Meclis üyeleri istifa ederse seçim yenilenir mi?11 izlenme
Erdoğan zorda: “Telefon rehberimizi karıştırıp, her akşam 5-10 ahbabımızı arayıp bize destek vermesini sağlayacağız. Aman ha Pazar günü bir kazaya meydan vermeyelim.”56 izlenme
"AKP öncesi ve sonrası Türkiye" diyerek paylaştı47 izlenme
Türkiye’de ikâmetleri bulunan yabancılarla ilgili Resmi Gazete’de skandal bilgiler26 izlenme
CHP "15 Temmuz bağışları" için düğmeye bastı!64 izlenme
Sedat Peker kendisini öldürtmek için adam tutulduğunu açıkladı, isim verdi!49 izlenme
Melih Gökçek rezil oldu ! Ankapark'taki 'roller coaster'da mahsur kaldı !318 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan vatandaşlara Kurban Bayramı'nda bağış çağrısı: "Bu zorlu günleri yine birbirimize destek olarak hep birlikte aşacağız"21 izlenme