Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Davutoğlu’nun geçmişte yaptıkları telefon görüşmesinde kavga ettiklerini söyledi. Başçı, Erdoğan ve Davutoğlu’nun telefondaki kavgasının ardından Pelikan’ın kurulduğunu belirtti.
“Ahmet Davutoğlu başbakanlığı döneminde yolsuzlukların had safhaya ulaştığını söyleyerek buna müdahale etmek istedi. Şeffaflık yasası çıkardı. O zaman da Davutoğlu, ‘Arkadaşlar partinin içinde yolsuzluk almış başını gidiyor. Bunu partiden kazıyacağım. Şeffaflık yasası ile herkes hesap verecek. Her yıl başı her milletvekili mal beyanında bulunacak. Malı manasız şekilde artanı hesaba çekeceğim’ demişti.
Sayın Davutoğlu böyle konuşunca o zaman ki AKP’li milletvekilleri arkasından küfür etti. ‘Bu adam nereden geldi’ diye söylendi. Akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olaya müdahale etti. ‘Bu şeffaflık yasasına izin vermem. Sen böyle bir şey yaparsan ben partiye ilçe başkanı olacak adam bile bulamam’ yanıtı verdi. Davutoğlu ise milletten yana bir duruş sergiledi. Uzun süre tartışıp, telefonda kavga ettiler. Bunu herkes bilsin.
Erdoğan yanlısı gazeteciler bir araya geldi. Bir yalı kiraladı. Oradan Davutoğlu’nu yıpratacak haberler servis etmeye başladılar. Velhasıl kelam Davutoğlu o süreçlerde şunu yapmaya çalıştı; şeffaflık.”
https://tele1.com.tr/yillarsonraortayacikanerdogandavutoglukavgasi508053/
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat hakkında bir tutuklama kararı daha10 izlenme
Rektörden 'PES' dedirten torpil! Holding yöneticisini genel sekreteri yaptı oğlu da 4 gün sonra aynı holdingte işe başladı!91 izlenme
AKP'den CHP'ye geçen Üsküdar Belediyesi, emeklilere 5'er bin TL dağıtacak!28 izlenme
CHP'de kazan kaynıyor!355 izlenme
CHP'li Bülbül'ün SADAT sorularıyla ilgili habere erişim engeli52 izlenme
YSK, Avrupa'da 19 Yerde Sandık Sayısını Arttırdı33 izlenme
AKP'li eski Sağlık Bakanı "Kurumlar belirli gruplara teslim edilmemeli, bunların bedelini millet ödüyor!"41 izlenme
Stephen Hawking hayatını kaybetti188 izlenme
"Egemen Bağış’ın özel şoförünün maaşını 13 yıl boyunca İBB ödedi!"
Akbelen’den sonra Türkiye’nin en iyi doğal fıstık çamı ormanını da katledecekler
Süt üreticisi krizde
Erdoğan'ın grup toplantısına götürülmek istenen muhtarlar tepki gösterdi: "Yanına muhtarları toplamaya çalışıyor"