Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Türkiye'de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin yaşlarına ilişkin açıklama yaptı.
Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları:
İleri yaş, kronik hastalığı da olan hasta grubu. Önümüzdeki günlerde bütün vakalarla ilgili yaş aralığı dahil olmak üzere şeffaf bir şekilde göstereceğiz. 91 yaşa kadar var. 50 ile 60 arası 2 hasta var. Onun dışındaki bütün hastalar 61'in üzerinde.
Maalesef pozitif vaka olanlar var. Sayılarını belirtmeyeyim.
Gün sonu çalışmalar bitmiş oluyor. 2 dakikada sonuçlanacak çalışmalar değil. Geç bir saatte olmayacak şekilde, erken dönemde vakaları vermek istiyoruz.
Kimlere test yapılabilir diye Bilim Kurulu ile çalışmada bulunduk. Ülkeye girdiğini gördükten sonra semptom olan herkese. Şimdi şu dönemde test sayısı fazla oluyor olacak.
Baştan düşük olan şimdi 3 binlere çıktığımız, önümüzdeki günlerde 56 binlere çıkacağımız, 1015 gün demiştim, ileriki günlerde daha yükseğe çıkacağını belirtmek istiyorum.
Kimde varsa PSR cihazları iznini verdik. Bildirimi yapmayan özel firmalar olduğunu gördük. Pozitif vakaların bizde bilgisi olması lazım. Temas ettiği kişilerde tarama yapılmalı. O bilgiyi verecek her kurumla çalışmak istiyoruz. PSR yöntemini yaygınlaştırdık. Tarama ile birlikte sayı katlanarak devam edecek.
Bundan sonraki süreçte sayılar artmış olacak. Alt yapımızda sorun yok. Hiçbir labaratuar testinden ücret almıyoruz
İlaç dahil olmak üzere ücretini vererek alıyoruz. Van özelinde artan bir vakamız var. Ama sayısı 10'un üzerinde değil. Türkiye'de bir bölge lokalize değil. Ülkenin genelinde olan pozitif gördüğümüz vakaları biliyoruz. Van bunlar içinde değil.
Ek ödeme için Maliye Bakanlığımızın onayladığı tavandan performans uygulamasını devre dışı bırakıyoruz. Tavrandan performansı vermeyi onayladılar. 32 bin personeli de en hızlı şekilde almak üzere organizasyon içindeyiz. Şu dönemde başka sektörle ilgili yaklaşımlar olabilir. Sayın Maliye Bakanımız açıklar.
Üniversitelerimizden Sağlık Bakanlığı'n geçişe izin vermeyeceğiz. İstifa edenleri almayacağız. İstifa edenler olduğunu biliyoruz.
Vakaların tüm Türkiye'ye yayıldığını söyleyebilirim.
OECD ortalamasına göre yoğun bakım yatağı ve vantilatör sayısı en fazla olan ülkeyiz.
Şu süreçte herhangi bir sorun olmadığını, vatandaşlarımızın kendileri izole etmeleri gerektiğini, erken dönemde pozitif olanlara ilacın başlanması, solunum sıkıntısı oluşumunu önlemek, yapılması gereken en uygun tedaviyi devreye sokarak elimizden gelen gayretleri uygulamııış olacağız.
Baştan vakaların hepsi yurt dışı ağırlıklı idi. Şimdi yurt dışının temaslısının temaslısı olmaya başladı. Giderek hastanın arttığını söyleyebilirim.
Genel bir çalışma olduğunu biliyorum. Sağlık çalışanları için 3 aylık tavanın maliyeti 1 buçuk milyar.
Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in Kutlu Adalı cinayeti ifadesi ortaya çıktı!18917 izlenme
Deprem pastasından 7 dilim daha38 izlenme
Tarikatı eleştiren vatandaşa komiser tehditi!778 izlenme
Özel'den 'ünlülere uyuşturucu operasyonu' tepkisi: "Torbacı yok, torba var. İçinde de muhalif sanatçılar!"7 izlenme
Yobazlar geri adım atmıyor ! Pakistan Din Konseyi Başkanı olan yobaz 'Kur'an'da yazıyor eşinizi dövebilirsiniz !'432 izlenme
Erdoğan Bayraktar'dan sonra AKP'li Cemil Çiçek'ten de bir bomba çıkış!36 izlenme
Devlet şehit ailesine verdiği sözü tutsun! Vali, evin tamiri için söz verdi, çivi çakılmadı!63 izlenme
Avrasya Araştırma'nın yerel seçim anketi: İstanbul ve Ankara'da son durum ne?842 izlenme
Yüzlerce Suriyeli Eminönü'nde denize atlama yarışması düzenlemiş!
İki Arap ailenin villası Trabzon'u karıştırdı!
AKP’li belediye, 30 aracı 3 aylığına 988 bin TL’ye kiraladı!
M.İnce 'Eğer bugün bu topraklarda günde 5 vakit özgürce ezan okunuyorsa onu GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'e borçluyuz !'