Türkiye 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere kilitlenirken anket sonuçları gelmeye devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Habertürk TV’de katıldığı yayında masasındaki son İstanbul anketine değinmiş; ancak herhangi bir net oran paylaşmamıştı. Özel, mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun en yakın rakibi Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum’un 4,5 puan önünde olduğunu söylemişti.
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, söz konusun anketin detaylarını bugünkü köşesinde paylaştı.
Saymaz’ın aktardığına göre ana muhalefet partisinin masasındaki anketin sonuçları şöyle:
– (Saadet) Birol Aydın: Yüzde 0.5
– (Zafer) Azmi Karamahmutoğlu: Yüzde 2.3
– (Yeniden Refah) Mehmet Altınöz: Yüzde 2.7
– (DEM Parti) Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni: Yüzde 3.9
– (İYİ Parti) Buğra Kavuncu: Yüzde 3.9
– (AKP / MHP) Murat Kurum: Yüzde 40.4
– (CHP) Ekrem İmamoğlu: Yüzde 45.1
Saymaz’ın aktardığı ankete göre İmamoğlu seçmeni birleştirmekte Kurum’dan çok daha başarılı. CHP’lilerin yüzde 87.5’inin, DEM Partililerin yüzde 52.1’inin, İYİ Partililerin ise yüzde 34’ünün oyunu alıyor.
Kurum ise AKP’lilerin yüzde 76.2’sinin, MHP’lilerin yüzde 79.4’ünün, YRP’lilerin yüzde 34.5’inin oyunu alıyor. CHP’lilerin, DEM Partilerin ve İYİ Partililerin ilk tercihi İmamoğlu.
Ayrıca İstanbulluların yüzde 49.4’u İmamoğlu’nun, yüzde 38.5’i ise Kurum’un yönetmesini istiyor.
AKP’lilerin yüzde 11’i, MHP’lilerin yüzde 18.3’ü “İmamoğlu” diyor.
Söz konusu ankete göre Sancaktepe, CHP’ye geçiyor.
İlçede AKP yüzde 47, CHP yüzde 48.4 görünüyor. Bayrampaşa, Tuzla ve Üsküdar’da AKP ile CHP arasındaki fark bir puanın altına indi.
Tele1
Tarım bitti! Çiftçi sayısı azaldı, borç ve ithalat attı!117 izlenme
Ece Gürel'in ölümüne mobbing mi sebep oldu? Son mesajlaştığı arkadaşından şok ifadeler!84 izlenme
Nevşin Mengü’den Levent Gültekin’e ‘İmamoğlu’ tepkisi: "Lego mu oynayacak?"32 izlenme
Bir Bardak Maydanoz Kürünün Vücut Üzerindeki İnanılmaz Etkileri30 izlenme
Sedat Peker davasında flaş gelişme!52 izlenme
Osman Kavala: "AİHM kararını milletvekillerine göndereceğim"33 izlenme
İstanbul'da Maymun Çiçeği Alarmı!34 izlenme
Uzman isim asgari ücrete yüksek zam bekleyenlere kötü haberi verdi: Canlı yayında yeni asgari ücreti açıkladı50 izlenme
AKP eski milletvekiline PCR virüs testi kıyağı!
Hollanda, Türkiye'nin hafta sonu okulları projesinden rahatsız
Emekli çiftçinin feryadı: “Yağ da elimizde kaldı. Devletin verdiği yüzde de belli, 15,75. Bu gidişle biz açlığa mahkum olduk, açlıktan öleceğiz"
Mağdur veterinere “Ben neden tecavüze uğramıyorum da sen uğruyorsun?” diyen savcıyı şikâyet ettiler!