Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak Şahinbey ilçesindeki bir anaokulu menüsü, öğrenci velileri ve öğretmenlerin dahil olduğu bir WhatsApp grubunda paylaşıldı.
Şahinbey Belediyesi CHP'li eski meclis üyesi Uğur Kalkan da bir parça ekmek, bir krem peynir, bir parça yağlı peynir ile 3 zeytin bulunan bu menünün fotoğrafını kendi sosyal medya hesabından paylaştı.
Geçtiğimiz yaz, başkanlığını Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yaptığı TÜGVA'nın yaz eğitimleri için Gaziantep'te 135 okulun tahsis edildiğini ve bu okulların elektrik, su, yemek gibi tüm giderlerinin de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılandığını belirten CHP'li eski meclis üyesi Uğur Kalkan, “135 okulun tüm masrafını karşılayan bakanlık, miniklere bu menüyü reva görüyor” diye tepki gösterdi.
TÜGVA'YA VAR, MİNİKLERE YOK
Kalkan SÖZCÜ'ye şunları söyledi:
Gaziantep’te TÜGVA’ya masraflar dahil 135 okul tahsis edenlerin, çocuklarımıza lâyık gördüğü menü bu. Ne kadar pembe tablo çizseniz de gerçek maalesef bu.
Öğretmen kendisi de aslında bu menünün yetersiz olduğunu biliyor ve biraz da utana utana velilerden bu menü ile çocuğunuzun doymayacağını düşünüyorsanız, tost yapıp beslenme çantasına koyabilirsiniz mesajı paylaşıyor.
Baktığınız zaman Gaziantep'te devam eden ihaleler oluyor, projeler oluyor. Bu projelerin, ihalelerin miktar büyüklüğü ile yetkililer çoğu zaman övünüyor. Ama bir yandan da baktığınız zaman Gaziantep'te bir anaokulunda çocuklara reva görülen menü maalesef bu.
Yani küçücük çocukların bu menü ile doymasını beklemek çok büyük bir düşünce yanılgısı. Umarım, şehrimizdeki bu ve buna benzer anaokullarındaki menüler biran önce iyileştirilerek çocuklarımızın karnı doyar. Ve çocuklarımız evlerine okuldan aç olarak gitmesinin önüne geçilmiş olabilir.
YÜREK YAKAN MESAJLAR
WhatsApp grubunda öğrenci velilerine gönderilen paylaşımlarda öğretmen şöyle diyor:
Sayın velilerimiz iyi günler. Bugünden itibaren şirket tarafından okulumuza da yemek verilmeye başlanıyor. Bugünkü menü fotoğrafta gördüğünüz şekilde olacaktır.
Bu menüye ek olarak atıştırma saati için evden kabuksuz ceviz veya fıstık koyalım. Bu menüyle çocuğunuzun doymayacağını düşünüyorsanız, tost yapıp beslenme kutusuna koyabilirsiniz.
MENÜ DÜNKÜ İLE AYNI
Bir sonraki gün ise öğretmen gruptan velilerle şu mesajı paylaştı:
Sayın velilerimiz günaydın. Bugün de şirketten gelen beslenme dün dağıttığımız menünün benzeri olacak. Çocuğunuzun doymayacağını düşünüyorsanız, bulgur pilavı, ayran, balık kraker koyalım.

Sözcü
Eski AKP'li yönetici ihya oldu! Altı ayda altı LED ekran ihalesi!67 izlenme
Videoda tarif edilen kişiyi bakalım tanıyabilecek misiniz !331 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun gözaltındaki ilk görüntüleri!60 izlenme
CHP bir kez daha Can Atalay için harekete geçiyor34 izlenme
Tunceli'de tarikat yurdu: Kot giymek yasak, giriş saati ezana endeksli!68 izlenme
Emekli maaşına yapılacak zam oranı asgari ücretin altında kalacak korkusu sardı37 izlenme
Yanlışlıkla açıklanan mülakat sonuçları skandalı ortaya çıkardı32 izlenme
AKP'den TÜGVA ve TÜRGEV'e hibe!47 izlenme
Emekli aylıkları dibe vurdu
Sezgin Baran Korkmaz CNN Türk yayınına daldı: “Hakkımda ABD’de yürütülen soruşturma yok, benim alnım ak olmasa sokağa çıkamazdım, alnımın akıyla memleketime döneceğim”
Nutuk’la gündeme gelen Ülkü Ocakları Başkanı görevden alındı!
İşte İsviçre'de sıradan bir işçinin elektrik faturası! ''Avrupa bizi kıskanıyor'' diyenler bu elektrik faturasına baksın da utansın!