İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı'nın birinci gününü Gaziantep'in depremde en çok hasar gören Nurdağı ve İslahiye ilçesindeki vatandaşlarla geçirdi. Bakan Yerlikaya'nın programına bürokratlar ile başta milletvekilleri ve belediye başkanları olmak üzere siyasiler de eşlik etti.
Ancak, AKP Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, kendisiyle beraber milletvekilleri Ali Şahin, Mehmet Eyup Özkeçeci, Bünyamin Bozgeyik ve AKP İl Başkanı Ertuğrul Teymur'un bulunduğu helikopter fotoğrafını sosyal medya hesabından, “İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya'yı Gaziantep Havalimanı'nda karşılamanın ardından bayramlaşma programlarımız için helikopter ile İslahiye'ye geçtik” yazarak duyurdu.

SİZE LİMUZİN GÖNDERİRDİM
AKP Milletvekili Derya Bakbak'ın bu fotoğrafını alıntılayan İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban sert bir yorum yaptı. Gürban yorumunda şu ifadelere yer verdi:
“Hadi kendimi geçtim, diğer Ak Partili vekilleri niye almadınız? Yoksa onlar için de ayrıca bir helikopter mi kalktı? Bana haber etseydiniz keşke. Bir de limuzin gönderirdim, İslahiye'de indiğinizde sizleri alırdı. Gideceğiniz yol 45 dakika araçla. Olmamış. Devletin imkanlarını bu şekilde israf etmemeliyiz. Gaziantep modeline istinaden yazdım bu mesajı. Hani Gaziantep modeli yapacaktık? Hani Gaziantep'in varlığı ve geleceği her şeyden üstündü. Benim haberim yok, diğer vekillerinizin de haberi yok belki? Gerçi benim haberim olsa yine binmezdim o helikoptere! Size tavsiyem, birer maaş kamu yararına, derneklere bağış yapmanız. Saygılarımla.”

İSRAFA TEPKİ YAĞDI
3 AKP milletvekili ve AKP İl Başkanı'nın Nurdağı'na kadar otoyol, kalan 10 dakikalık bölümü ise duble yol olan güzergahı helikopter ile gitmesine sosyal medyadan da tepki yağdı. Bununla ilgili olarak sosyal medya kullanıcıları tepkilerini şöyle dile getirdi:
*Keşke karayolu ile gitseydiniz. Hem otoban, hem eski yolun halini görmüş olup vatandaşı anlamış olurdunuz.
*Helikopter ücretini kim ödüyor acaba?
*Devletin imkanlarını kullanıp 1 saatlik yolu helikopterle gidiyoruz diye bir de millete hava atacaksın. Olacak iş mi Doçent hanım
*Devletin malını babanızın malı gibi kullanıyorsunuz, 1 bilemedin, 1.5 saatlik yola helikopterle gidiyorsunuz. Tabii vatandaş yoksulluğa şükredecek ki sizler itibardan tasarruf etmeyeceksiniz. Bir vatandaş olarak israfa ve bu düzene hakkımı helal etmiyorum.
*Biraz tasarruflu davransanız keşke. Ülkemizde tasarruf hep hane halkına düşüyor.
*Oh halk kemer sıksın, 7 bin 500 TL alsın emekli memur. Siz helikopterle gezin. Ama, halk bunu istedi.
*45 dakikalık yolu helikopter ile gitmek nedir Allah aşkına.
*Altı üstü 4045 dakika sürecek yol için helikopter kullanılıyorsa bunun masrafı kim tarafından karşılanıyor?
*Bu paylaşımlar sizi hiç mi rahatsız etmiyor? Acaba hiç mi düşündürmüyor. Yazık söze, kelimeye, harfe…
Sözcü
Kütahya alarm veriyor! Naci Görür'den korkutan uyarı: "Deprem fırtınası değilse ne?"20 izlenme
Çocukların en yoksul olduğu ülkeyiz...!32 izlenme
Belediyeyi borç içinde bırakan AKP’li başkan kaymakam olarak atandı!41 izlenme
Merkez Bankası'nın kasasından usulsüz 357 milyon TL harcandı! Böyle mi tasarruf yapacaksınız?22 izlenme
Tarihte bir ilk: Peynir fiyatları eti geçti!27 izlenme
Dilan-Engin Polat soruşturmasında 2 şüpheli daha tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi33 izlenme
MHP'de bir tepki istifası daha6 izlenme
Cargill itirafı Meclis'te: Başka hangi konularda 'görüş' alıyorsunuz?56 izlenme
Suriyelilerden sonra Afgan mülteci akınına da göz yuman Erdoğan'ın yıllar önce Bulgaristan Türkleri için söylediği sözler!
Çarpıcı iddia "Berat Albayrak, görevi başındayken döviz rezervi verilerini sakladı!"
'Personel fazlası' diyerek 2 bin kişiyi emekli eden TRT, 3 bin kişiyi işe aldı!
Hem suçlu hem güçlü! Kardeşine özel ilanı haberleştiren medyaya 'kâfir' dedi