
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni Merkez Yönetim Kurulu'na taşıdığı isimlerde toplantının gündem maddelerinden biri olacak. Örgütün başındaki halef ve selef iki genel başkan yardımcısı Tekin Bingöl ve Bülent Tezcan'ın görevden alınması ve yerine Oğuz Kaan Salıcı'nın gelmesi konusunda delegelerin nabzı ölçülecek. Salıcı'nın İstanbul delegasyonunda ağırlığı olduğu biliniyor.
İSTENEN DEĞİŞİKLİKLER
Toplantıda, tüzük kurultayının toplanması için tekrar imza sürecinin başlatılıp başlatılmayacağına karar verilecek. Bu girişim için zamanlama da tartışılacak. Toplantının sonunda bir manifesto açıklanması bekleniyor. Tüzük kurulyatının toplamak için 249 delegenin imzası yeterli bulunuyor. Ancak tüzük maddelerinde değişiklik yapabilmek için salt çoğunluk olan 622 delegenin desteği gerekiyor.
Muhalifler tüzükte yapılacak değişiklikler ile, Genel başkanın milletvekili adaylığındaki kontenjan hakkının yüzde 5'in altına çekilmesi, önseçim yapılması, CHP'li belediyelerin olduğu çevrelerde ise üye bazında ön seçim yapılması, seçimli kurultayın toplanması için gereken salt çoğunluk şartının 249'a çekilmesi, blok liste uygulamasına da son verilmesini istiyor.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chpdemuhaliflertoplaniyor2569594/
8 ayda 1.1 milyon kişi işten atıldı!49 izlenme
Erdoğan CHP'siz o kare için 'Türkiye gerçeği' demişti: Bu anket de vatandaşın gerçeği17 izlenme
Yurt dışı çıkış harcına ikinci zam37 izlenme
Fransa'da eylemciler, polis ve jandarma karakollarından yağmaladıkları silahlarla gözdağı verdi61 izlenme
Cumhurbaşkanlığı anketinde Erdoğan'a kötü haber: Her 2 aday da fark attı33 izlenme
Kulislerden sızdı: AKP seçimin kaybedilmesine hazırlanıyor! İşte hazırlanan plan55 izlenme
Kaymakamın hediyesi tepki çekti! ‘Dalga geçer gibi…’50 izlenme
‘Erdoğan’ın karşısına Rizeli gelin çıktı düzen tutmuyor’238 izlenme