Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklandığı gün belediye bürokratlarına verdiği talimat ortaya çıktı.
İmamoğlu'na yönelik operasyonun yankıları hala devam ederken Sözcü Yazarı Saygı Öztürk, "İmamoğlu, bürokratlardan ne istedi?" başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Öztürk, Ekrem İmamoğlu'nun tutuklandığı gün İBB bürokratlarına verdiği 'çok çalışın' talimatını yazdı.
Öztürk'ün yazısının ilgili bölümü şöyle:
"Beklenen operasyonlar yapılmaya başlandı. Belediyeye kayyım atanamadı ama iş üretemeyen bir belediye izleniminin doğacı sanıldı. Tersine belediye ve iştiraklerinde çalışanlar belediyeyi, iştiraklerini sahiplendi. Savcılıktan gelen müzekkereler, firma isimleri, ilişkileri, iş yapıp yapılmadığı soruları da, dosya almak için gelen polislerin sıkça görülmesi de 'yeni operasyon dalgası var' yorumlarına neden oluyor.
Ekrem İmamoğlu, tutuklandığında belediyenin üst düzey yetkililerine şu mesajı göndermiş: 'Daha önce bir çalışıyorsanız, sizden şimdi 10 çalışmanızı istiyorum. Hizmeti aksatmayın, moralinizi yüksek tutun. Maksat İBB’yi çalışamaz hale getirmek, üst düzey kadroları tasfiye etmek.'
Belediyeden üst düzey görevlilerinin istifa etmesi bekleniyordu. Ancak, bir kişi dışında istifa eden olmadı. Konuştuğum bir yetkili, 'İnanın, İmamoğlu tutuklanmadan önce bir çalışıyorsak, şimdi 10 çalışıyoruz' dedi."
Tele1
Emekli sefaletini anlattı: "12 bin lira maaş alıyorum, bunun 8 bin lirası kira. Hangi emekli rahat bir şekilde yaşıyor, hangi emekli evine et götürebiliyor"28 izlenme
Bartın'da facia adım adım geldi: TTK, taahhüt edilen yatırımlar için ödenek vermemiş!47 izlenme
Çakar saltanatı20 izlenme
Ateşkes delindi, İsrail Gazze'yi yeniden vurdu16 izlenme
Erdoğan Katar Emiri ile görüştü, 11 anlaşma daha imzalandı50 izlenme
Medyanın yüzde 80’ini kontrol etmek de yetmedi; Macaristan’da 16 yıllık iktidar hezimete uğradı!22 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne de soruşturma başlatıldı23 izlenme
Suriyeli sahte rehberden İstanbul'da skandal Atatürk tanıtımı! 'Mustafa Kemal Atatürk tamamı altın olan hamamda özellikle süt banyosu yapıyormuş'61 izlenme
Teröristlerden üs bölgesine roketli saldırı: Bir şehit, dört yaralı
"Sağlık'ta Devrim" dedikleri işte bu: "Ben 23 aydır ablamı ameliyat ettiremiyorum. Yok, gücümüz yok. Özele götürsen 300-350 bin lira para istiyorlar. Biz ne yapacağız? Ölsün mü benim ablam?
Erdoğan’ın Almanya’daki heykeli kaldırıldı!
Son anket sonuçları: AKP ve MHP için yolun sonu gözüküyor!