İstanbul seçimlerine kısa süre kala CHP, saha çalışmasının verilerini toplamaya başladı. Verilere göre, yurttaşlar ekonomik krizin sorumlusu olarak AKP’yi görürken YSK’nin yenileme kararının ardından CHP’ye daha önce hiç oy vermemiş kişiler bu kez CHP’yi tercih edecek
CHP, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yapılacak “yenileme” seçimlerine 12 gün kala saha çalışmasından edindiği verileri değerlendirmeye başladı.
Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek’in haberine göre İstanbul’un 39 ilçesinde yurttaşların yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü, siyasi parti ve derneklerle bir araya gelen partililer, AKP’nin bu süreçte kan kaybettiği görüşünde.
CHP’nin sahadan elde ettiği verilere göre, YSK’nin seçimlerin iptal edilmesine yönelik kararına AKP’li ve MHP’li seçmenin bir kısmı tepkili. Bu karardan rahatsız olan bu grup seçmenin sandığa gitmeme eğilimi bulunuyor. Bugüne kadar CHP’ye uzak durduğunu ancak AKP’li olmadığını ifade eden yurttaşların da bir bölümünün 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’na oy vereceği tespit edildi. Bu karardaki en büyük etkenin ise İmamoğlu’nun “iptal kararının ardından” yaptığı çıkışların ve “kararlı duruşunun” olduğu belirlendi.
Yurttaşların “politik tavır takınmaya başlamaları” da CHP’nin bir diğer analizi oldu. Buna göre, 31 Mart seçimlerinden önce “korkularının olduğunu” ve bu nedenle kamusal alanda siyaset konuşmadığını belirten yurttaşların büyük bölümü artık böyle düşünmüyor. Kahvehanelerde, pazar yerlerinde, hemşehri derneklerinde siyaset konuşanların sayısının arttığı belirtildi.
İmamoğlu’na yapılan toplam bağış miktarını belirleme çalışmaları sürerken sahadan edinilen verilere göre bu bağışlar da farklılık taşıyor. İmamoğlu’na 10 TL’den binlerce TL’ye kadar değiştiği belirlendi. Verilere göre, bağış yapan yurttaşların yaşları da 18 ile 70 arasında değişiyor.
Ekonomide yaşanan kötü gidişata dair yapılan görüşmelerde ise halkın büyük bir çoğunluğunun krizden AKP’yi sorumlu tuttuğu belirlendi. Üreticilerin ve tüketicilerin ortak şikayeti, “ekonomiye güvensizlik” olarak tespit edildi. İç piyasaya üretim yapan küçük ve orta boy işletmelerin varlık yokluk mücadelesi çektiği ve bundan da AKP’nin kötü ekonomi politikasını sorumlu tuttuğu ifade edildi.
https://www.abcgazetesi.com/istechpninsonistanbulanketi20444
İstanbul’da sel felaketi: Bazı sokaklar savaştan çıkmış gibi…44 izlenme
Eğer bu listedeyseniz, yasaklardan muafsınız100 izlenme
Çiftçinin mazot ve gübre parası elektrik şirketinin kasasına girdi!128 izlenme
Hadi Özışık, market fiyatlarını karşılaştırıp Erdoğan güzellemesi yapmaya çalışırken canlı yayında rezil oldu!109 izlenme
İstanbul'da kar alarmı! Okullar yarın tatil78 izlenme
Dış basın: Olay TV’nin ekranı ‘iktidar baskısıyla’ karardı86 izlenme
İmamoğlu canlı yayında açıkladı 'İBB bütçesinden TRT dizisine 12,5 milyonluk bütçe niye verilir ki ?'473 izlenme
Malatya sabaha depremle uyandı29 izlenme
Türkiye'nin cennet köşesinde heyelan alarmı: Evler kaydı, yollar yarıldı
İkinci el pazarı tıklım tıklım: "Erdoğan’a gönderin, bakın burası Kayseri, vatandaş bu hallere düştü"
Rasim Ozan Kütahyalı kimleri yakacak! Şantaj, para, tutuklama! Cem Küçük düğümü çözülüyor
Sedat Peker'in mesajlarında dikkat çeken detay! 3 gün boyunca sabitledi!