Uluslararası piyasalarda da sakin seyir devam ediyor.
Fed politika faizini yüzde 1,75 – 2,00 aralığında sabit tutma kararı aldığı toplantının tutanaklarında, Fed yetkililerinin Amerikan ekonomisine ve para politikasına yönelik değerlendirmelerine yer verildi.
Tutanaklarda, “Ticaret politikaları, ekonomik büyüme üzerinde önemli olumsuz etkileri olacak yönde ilerleyebilir” uyarısı yapıldı.
ABD ile Çin arasındaki ticari gerginlikler nedeniyle özellikle döviz piyasalarında dikkate değer hareket görüldüğü bilgisine yer verilen tutanaklarda, ABD ile Avrupa Birliği'nin (AB) ticari anlaşmazlıklarını çözmek için müzakerelere devam edeceğinin sinyalini vermesinin ise hisse fiyatlarını desteklediği aktarıldı.
Tutanaklarda, artan ticaret gerginlikleri nedeniyle Çin para birimi yüende olağan dışı ve sert değer kaybı görüldüğü vurgulandı.
ABD hükümetinin ticaret politikaları nedeniyle ülkenin bazı bölgelerinde belirsizlik ile yatırım harcamalarında azalma ve gecikme görüldüğüne yer verilen tutanaklarda, birçok iş sahibinin de ticaret gerginliklerinin artması durumunda yatırım harcamalarını ve işe alımları kısabileceğine dikkati çektiği belirtildi.
AASOZCU.COM.TR
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/dolarnekadaroldu240820182589973/
Elindeki bastonla AKP seçim arabasının önünü kesti: "Şuraya bak 200 lira bu!"39 izlenme
TIR'ın dorsesinden 58 kaçak Afgan göçmen çıktı28 izlenme
AKP'li Mehmet Şimşek, vatandaştan toplanan deprem vergilerini harcadıklarını zamanında itiraf etmişti !450 izlenme
İmamoğlu'nun danışmanı İbrahim Özkan serbest bırakıldı16 izlenme
Ailesine fakülte açmış!175 izlenme
Anıtkabir'de "Kahrolsun Cumhuriyet‘e, Şeriat gelecek" sloganı atan şahıs tutuklandı!40 izlenme
Bakanlıktan yoksulluk itirafı48 izlenme
İmamoğlu protestolarında tutuklanan 25 kişi hakkında tahliye kararı!22 izlenme
İran-İsrail savaşı dengeleri altüst etti! Akaryakıta çifte zam geliyor
Kıskan ey Avrupa! Açlıktan bayılan üniversiteli ambulanstan atlayıp intihar etmek istedi!
İlham Aliyev duyurdu! 8 bölge daha işgalden kurtarıldı!
Emeklilere zam şoku! Ünlü ekonomist son kararı açıkladı