İstanbul Valiliği, İstanbul Üniversitesi’nin Çapa ve Cerrahpaşa yerleşkelerindeki birçok binada ‘hasar’ tespit edildiği ve bazılarının tahliyesine karar verildiğini duyurdu.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile İstanbul ÜniversitesiCerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca görevlendirilen teknik ekipler tarafından ön tespitler gerçekleştirilmiştir.

FOTO:SÖZCÜ – İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin bodrum katlarında kullanılan betonun deniz kumundan imal edildiği ortaya çıktı.
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa Yerleşkesi)
İstanbul Tıp Fakültesi Çapa Yerleşkesi'nde bulunan binalarda yapılan deprem ön hasar tespitleri neticesinde; İç Hastalıkları Poliklinikleri Binası, Cerrahi Tıp Bilimleri Binası, Dekanlık Binası ve Temel Tıp Bilimleri Bölümü Binası'nda deprem kaynaklı yapısal bir hasara rastlanılmadığı, Ord. Prof. Dr. Hulusi Behçet Kütüphanesi Binasının; yapım yılı, malzeme kalitesi ve kullanım amacı dikkate alınarak yapılacak performans analizleri neticesine göre karar verilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.
İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
Diş Hekimliği Fakültesi'nde bulunan 7 adet binada yapılan deprem ön hasar tespiti incelemesi neticesinde; Binaların genel olarak bodrum katlarında kullanılan betonun deniz kumundan imal edildiği, beton kalitesinin düşük olduğu tespit edilmiştir. Bunun yanında çok sayıda kolonun rutubete bağlı olarak korozyona uğradığı, beton dökülmelerinin oluştuğu, kolonlarda hem deprem hem de fiziki şartlardan kaynaklı önemli yapısal hasar bulunduğu tespit edilmiş ve binaların tahliyesine karar verilmiştir.
İstanbul ÜniversitesiCerrahpaşa
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi; Binalarda yapılan deprem ön hasar tespitleri neticesinde; 26.09.2019 tarihinde meydana gelen depremden dolayı; Çocuk Acil binasının az hasarlı, diğer 13 binada ise yapısal bir hasar olmadığı tespit edilmiştir.
Kardiyoloji Enstitüsü (Haseki) Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Sağlık Bilimleri Fakültesi (Bakırköy) binaları, Veteriner Fakültesi (Avcılar) binasının az hasarlı olduğu tespit edilmiştir.
Binaların yapım yılı ve kullanım amacı dikkate alınarak yapılacak performans analizleri neticesine göre hareket edilmesi gerektiği bildirilmiştir. Yapılan çalışmalarda hasar tespit durumuna göre binalarda sunulan eğitim ve sağlık hizmetlerinin devamına ilişkin karar, her iki üniversitemizin rektörlüklerince verilecektir.”
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/istanbulvaliligindenflascapakarari5364238/
AKP'nin kurucusundan Erdoğan'a sert sözler: "Bu ülke bitmiş, batmış. Böyle 'Allahuekber' demekle, bilmem ne demekle bu iş olmuyor. Yani sömürünün bu kadarı da olmaz"62 izlenme
Vakıf müdürü, elektrik faturalarını ödeyemediği için yardım isteyen kadını yaka paça dışarı attı!87 izlenme
Erdoğan’ın diplomasında yeni perde: Aslını görmeden onaylayan notere ceza!488 izlenme
İmamoğlu Canan Dağdeviren'in sözlerini karşılıksız bırakmadı: 'İlham kaynağısın' diyerek paylaştı16 izlenme
İmamoğlu’nu tehdit eden şüpheli tutuklandı!222 izlenme
Kanal İstanbul toplantısında, İBB temsilcisinin telefonuna el koyuldu!85 izlenme
Ayçiçek yağının fiyatı tavan yaptı, markette ucuz bulan stokluyor: 460 lirayı aştı20 izlenme
Halkbank iddianamesinde 'gizli görüşmeler' iddiası! "Parayı ver dosya kapansın"192 izlenme
Bu da oldu! Vatandaş alamayınca kasap kırmızı et satmayı bıraktı
Ferdi Tayfur’un kızı Tuğçe, tabutun başına geçince hakaretler ve küfürler duyuldu!
Sezgin Baran Korkmaz'la fotoğrafı ortaya çıkan Yargıtay üyesinden yanıt geldi
Ukrayna istihbaratı saldırıları üstlendi, Karadeniz'deki gemilere saldırı anlarını paylaştı