Valilikten yapılan açıklama şu şekilde;
1. İlimizde ikamet izinli 522.381 yabancı uyruklu, geçici koruma kapsamında 547.479 Suriyeli misafir olmak üzere toplam 1.069.860 kayıtlı yabancı bulunmaktadır.
2. Düzensiz göçle mücadele çalışmaları kapsamında ülkemize yasadışı yollardan giren düzensiz göçmenlerin yakalanarak sınır dışı edilmelerine devam edilmektedir.
3. Geçici koruma kapsamında olmayan (kayıtsız ve/veya kimliği bulunmayan) Suriye uyruklu yabancılar, İçişleri Bakanlığımızın talimatı ile belirlenen illere sevk edilmektedir.
İstanbul, geçici koruma kaydına kapalıdır.
4. Geçici koruma kapsamında olmakla birlikte, İstanbul ilinde kaydı olmayan (diğer illere kayıtlı) Suriye uyruklu yabancıların, kayıtlı bulundukları illere geri dönmeleri için 20 Ağustos 2019 tarihine kadar süre verilmiştir. Belirtilen süre sonunda geri dönmediği tespit edilenler, İçişleri Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda kayıtlı oldukları illere sevk edileceklerdir.
5. İlimizde yasal kalış hakkı bulunan yabancıların; yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenebilmesi amacıyla Pasaport Kanunu ve Geçici Koruma Yönetmeliği hükümleri gereğince kolluk kuvvetleri tarafından yapılan kontrol ve denetimlerde göstermek üzere pasaport ve/veya Geçici Koruma Kimlik Belgelerini yanlarında bulundurmalarını önemle rica ediyoruz.
6. İlimiz otogar, gar, havalimanları ve tüm ulaşım vasıtalarında, “YOL İZİN BELGESİ” kontrolleri sürekli olarak yapılacak, geçerli belgesi olmayan geçici koruma kapsamındaki Suriyeli misafirler, kayıtlı olduğu illere geri gönderilecektir.
7. Valiliğimiz koordinasyonunda düzensiz göçle mücadele çalışmaları, yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda kesintisiz devam edecektir.
Özel okul sahibi, yasa dışı çalışmayı belgelemek isteyen öğretmenleri darp etti23 izlenme
Bu defa onlar istedi: Sınır dışı edilmek için başvurdular26 izlenme
AKP kaldırmıştı, yerine geri koydu: İşte Atatürk'ün vasiyeti32 izlenme
İstanbul'da 1803 minibüs ve 322 minibüsün taksiye dönüştürülmesine onay çıktı32 izlenme
Sedat Peker paylaştı ve Z kuşağından rica etti 'Nesli tükenmekte olan bir tür gibi lütfen bu ablaya sahip çıkın'62 izlenme
Kadınlar Günü'nde acı kare... Mervegül'ün tabutunu kadınlar omuzladı35 izlenme
İçişleri Bakanlığı kıyafet yönetmeliğini değiştirdi! Kadın polislerle ilgili dikkat çeken karar!22 izlenme
Çalışan emeklilere ikramiye ne zaman verilecek?37 izlenme
İktidarda 'Sedat Peker' çatlağı! Yandaş medya, AKP'lilerle kavgaya başladı!
Kızılay'daki skandal bir kez daha tescillendi: Kan satışına devam!
AKP’li belediye doğa harikasını böyle katletti
İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı açıkladı: Biyolojik arıtma tesisleri Erdoğan döneminde durduruldu