Sözcü'de yer alan habere göre, raporun yayınlandığı Nisan ayında sahibinden.com sitesinde yer alan tüm kiralık daire ilanlarının fiyat ortalaması 17 bin 381 TL iken, Eylül ayı itibariyle yüzde 23 artışla bu oran 21 bin 394 TL'ye ulaştı.
Raporda, 6 bin TL’nin altında kiralık daire ilanı kalmaması dikkat çekti.
Tam zamanlı çalışan bir asgari ücretlinin maaşının tamamını bir ev için vermeye hazır olsa da artık bir kiralık daire bulamıyor.
Eylül ayı raporunun bir diğer çarpıcı çıktısı ise, 8 bin TL altındaki daire sayısının hızla erimeye devam etmesi oldu.
Nisan ayından bugüne toplam kiralık daire sayısı neredeyse iki katına çıkmasına rağmen 8 bin TL altındaki kiralık daire sayısı 135'ten 24'e geriledi.
Konut fiyatlarındaki fahiş artışlarından sadece kiralık daire arayanlar etkilenmiyor. Fiyatlar arttıkça ev sahipleri mevcut kiracılar üzerinde baskıyı her geçen gün arttırıyor.
Ev sahipleri yüzde 25 zam sınırlamasına rağmen 34 katı bulan zamlar talep ediyor, zammı kabul etmeyen kiracıları farklı gerekçeler ile tahliye etmeye çalışıyor.
Geçinemiyoruz Platformu adına yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Yaşamı tehdit eder hale gelen kira artışlarına dair milyonlarca yurttaş çözüm beklerken iktidar seçim öncesi para toplamak, oy devşirmek adına halkın yaşadığı bu krizi istismar etme yoluna gitti.
TOKİ eliyle yapılacak sosyal konut projesi geçim sıkıntısı yaşayan milyonlarca asgari ücretli için değildir. Asgari ücretli çalışanların hem kira hem taksit ödeme ihtimali bulunmuyor.
Ayrıca TOKİ'nin ürettiği konutlarının niteliksizliği ve bitmeyen TOKİ projelerinin de gösterdiği ‘Cumhuriyet Döneminin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi'nin kazananının yandaş inşaat şirketleri olacağı.”
Emekli ikramiyesi Meclis'te kabul edildi38 izlenme
Esad öldü mü, yoksa Rusya'ya mı kaçtı?51 izlenme
Mücella Yapıcı, Yargıtay kararı sonrası tahliye edildi!44 izlenme
RTÜK harekete geçti: Muhalif kanallara inceleme başlatıldı42 izlenme
Şeker fabrikaları satıldı, sıra TÜRKŞEKER’e ait arsalara geldi!61 izlenme
Sinan Ateş'in kitabını dağıtan gençler serbest bırakıldı... Selma Ateş'ten sert tepki44 izlenme
Rusya’dan lazer silah hamlesi: ‘Nükleer felaket’ uyarısı63 izlenme
Köfteci Yusuf'un aldığı karar sosyal medyayı ikiye böldü!40 izlenme
Sürücüler akaryakıt fiyatlarına isyan etti! "Bütçe açığını bizden çıkartıyorlar"
Trump’a suikast girişiminde bulunan saldırganın kimliği belli oldu
Yeni Milli Eğitim Bakanının uğruna kanunun değiştirildiği ortaya çıktı
AKP'lilere zor bilmece 'Sarayı var kral değil, uçakları var kaptan değil, parası var helâl değil, diploması var gerçek değil !'