Ekonomik krizin sebebi iflas fırtınası devam ediyor. İstanbul'un en lüks otelleri arasında yer alan zincir otel markası Nova Plaza Hotels de konkordato kervanına katıldı.
Hotelistan Turizm Otelcilik Bilgi İşlem Ve Ticaret Limited Şirketi, ekonomik zorlukları aşmak adına konkordato başvurusunda bulundu. İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda şirketin konkordato talebi kabul edildi ve 3 aylık süre tanındı. Mahkeme, konkordato sürecini yönetmek üzere Ayşe Rüya Özturan, Gökhan Açar ve Ata Alkış’ı komiser olarak atadı.
Turizm Haber Merkezi'nde yer alan habere göre, Nova Plaza Hotels çalışanları 4 aydır maaşlarını alamıyor. Otelin bir personel, “Karın tokluğuna çalışıyoruz. Bu süreçte çok zorlandık ve çözüm bekliyoruz” dedi.
3 OTEL KAPATILDI
Maliyetlerin artması nedeniyle ekim ayında küçülmeye giden Nova Plaza Hotels, 7 otelinden 3’ünü kapatma kararı almıştı. Bu kararın ardından birçok çalışan işsiz kalırken, otel zinciri ekonomik yükü azaltmak için önlemler almaya çalışmıştı.
Şirketin CEO’su Batuhan Aydoğdu, yaptığı açıklamada, büyüme hedeflerinden vazgeçmediklerini vurgulayarak şunları söyledi:
“Bizi bu noktaya getiren ilk göz ağrılarımızla vedalaşmak durumunda kaldık. Bugüne kadar büyük emek veren tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Daha sağlıklı bir büyüme adına geçici bir küçülme kararı aldık. 2025 ve 2026’da yurt içi ve yurt dışındaki projelerimizle daha da büyümeyi hedefliyoruz. Şimdilik 4 otel ve 710 oda ile faaliyetlerimize devam edeceğiz.”
İstanbul’un en prestijli otel zincirlerinden biri olarak gösterilen Nova Plaza Hotels, konkordato süreciyle zorlu bir döneme girdi. 3 ay sonunda mahkemenin vereceği karar, şirketin geleceğini belirleyecek.
Aydoğdu, açıklamasında iş ortaklarına da teşekkür ederek, “Bugüne kadar desteğini esirgemeyen tüm iş ortaklarımıza minnettarız. Daha güçlü bir şekilde dönmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Nova Plaza Hotels’in konkordato ilanı sonrası ekonomik zorlukların turizm sektörünü de vurduğu gözler önüne serildi. Diğer otel zincirlerinin de benzer sorunlarla karşı karşıya kalma ihtimali, sektördeki belirsizlikleri artırıyor.
Tele1
İmamoğlu için oy kullanmaya gelen yurttaş: "Dün AKP'liydim bugün CHP'liyim"44 izlenme
Taksici Oğuz Erge’yi öldüren cani Delil Aysal'a istenen ceza belli oldu91 izlenme
Yeni Pandora Belgeleri: Türkiye’den 220’den fazla isim var50 izlenme
Cumhur İttifakı’nda kriz: Dengeler altüst oldu21 izlenme
Adana'da, orman yangınına müdahale eden bir helikopter baraja düştü44 izlenme
'Erdoğan'ın Washington'la ilişkileri toparlama çabası karşılıksız kaldı!'53 izlenme
Kur farkı faturası 61.7 milyar TL!145 izlenme
İlahiyat fakültesinde skandal: Köpeğe cinsel istismarda bulunurken yakalandı!34 izlenme
4 parti de destek verdi! Fatura isyanı sürüyor
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Can Atalay kararını okuyan Bekir Bozdağ'a ateş püskürdü!
Her şey bu görüntüyle başladı! İşte İmralı sürecinin kronolojisi
AKP'li başkan gazetecileri alenen tehdit etti! "Kimse sokakta rahat dolaşamayacak!"