Buna göre, 2021 Eylül ayına göre 2022 Eylül ayında yaşanan fiyat değişimlerini gösteren bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi yüzde 107,42, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yüzde 98,17 arttı.
Böylece, Ağustos'ta yıllık yüzde 99,91 oranında artarak yüzde 100’e dayanan toptan fiyatlardaki artış, Eylül'de yüzde 100’ü aşmış oldu.

Kaynak: İTO
2022 Eylül ayında İstanbul'da; perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 6,06, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 2,94 oranında arttı.
Eylül 2022’de Perakende fiyatlarda bir önceki aya göre; diğer harcamalarında yüzde 53,23, kültür eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 9,66, ev eşyası harcamalarında yüzde 9,54 ve giyim harcamalarında yüzde 8,63 artış gözlendi.
Sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 8,37, konut harcamalarında yüzde 6,43, gıda harcamalarında yüzde 3,64 artış yaşandı.
Ulaştırma ve haberleşme harcamalar grubunda yüzde 0,78 azalış izlendi.
Eylül 2022'de toptan fiyatlarda bir önceki aya göre; yakacak ve enerji maddeleri grubunda yüzde 8,42, inşaat malzemeleri grubunda yüzde 5,39, kimyevi maddeler grubunda yüzde 3,58, mensucat grubunda yüzde 3,22, gıda maddeleri grubunda yüzde 2,32, işlenmemiş maddeler grubunda yüzde 2 artış ve madenler grubunda yüzde 1,98, azalış izlendi.
Akbelen’de orman katliamı yapan Limak’a iktidardan ödül! Kamu borçları dolardan TL’ye çevrildi, 566 milyon dolar kamu zararı oluştu39 izlenme
AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'na döktüğü kumları ve molozları vatandaşlar el birliği ile topladı!80 izlenme
14 günde sandıklarda inanılmaz değişim: Erdoğan'ın oyu 10'dan 263'e çıkmış!43 izlenme
İmamoğlu'ndan gençlere müjde: ”Sevgili gençler, 15 bin liralık Genç Üniversiteli Eğitim Desteğinin ilk taksiti bugün itibariyle hesaplarınızda. Güle güle harcayın"39 izlenme
Foça-Aliağa arasında yangın: Alevler ilerliyor, evler tahliye edildi44 izlenme
İktidar yanlısı gazeteden Ferhan Şensoy için skandal ifadeler!109 izlenme
Bekir Pakdemirli'nin 4 yıllık bilançosu: "Çiftçiler zarar ettim diyemez"63 izlenme
Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı: TÜİK'e göre yıllık enflasyon 47,09 ENAG'a göre ise 86,76 oldu35 izlenme
Seçim için düğününü iptal etti: Ekrem Başkan’a haksızlık yapılırken ben düğün yapamam!
İsrail’den Halep Havalimanı'na füze saldırısı: Pistler zarar gördü, hizmet dışı kaldı
Tutanaklara geçti: Saadet Partili vekil Hasan Bitmez, Meclis'te kalp krizi geçirdiği sırada AKP sıralarından "Allah’ın gazabı böyle olur işte" sözleri işitildi
IŞİD'in Türkiye sorumlusu olarak bilinen Ebu Hanzala 'İnsan yakmak caizdir !'