Buna göre, 2021 Eylül ayına göre 2022 Eylül ayında yaşanan fiyat değişimlerini gösteren bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi yüzde 107,42, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yüzde 98,17 arttı.
Böylece, Ağustos'ta yıllık yüzde 99,91 oranında artarak yüzde 100’e dayanan toptan fiyatlardaki artış, Eylül'de yüzde 100’ü aşmış oldu.

Kaynak: İTO
2022 Eylül ayında İstanbul'da; perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 6,06, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 2,94 oranında arttı.
Eylül 2022’de Perakende fiyatlarda bir önceki aya göre; diğer harcamalarında yüzde 53,23, kültür eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 9,66, ev eşyası harcamalarında yüzde 9,54 ve giyim harcamalarında yüzde 8,63 artış gözlendi.
Sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 8,37, konut harcamalarında yüzde 6,43, gıda harcamalarında yüzde 3,64 artış yaşandı.
Ulaştırma ve haberleşme harcamalar grubunda yüzde 0,78 azalış izlendi.
Eylül 2022'de toptan fiyatlarda bir önceki aya göre; yakacak ve enerji maddeleri grubunda yüzde 8,42, inşaat malzemeleri grubunda yüzde 5,39, kimyevi maddeler grubunda yüzde 3,58, mensucat grubunda yüzde 3,22, gıda maddeleri grubunda yüzde 2,32, işlenmemiş maddeler grubunda yüzde 2 artış ve madenler grubunda yüzde 1,98, azalış izlendi.
Muhtarları 'bürokrat yemeği' diye davet ettiler, karşılarında Cumhur İttifakı yöneticilerini buldular!35 izlenme
Yerin 140 metre altına kendilerini kapatan maden işçileri kazandı!150 izlenme
Araplar da "laiklik" dedi!203 izlenme
'Anıtkabir'de Bülent Ersoy'a şemsiye tutan komutan görevden alındı' iddiası64 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan sert çıkış!118 izlenme
Deniz Yavuzyılmaz belgeleri açıkladı: İliç faciasında Murat Kurum'un imzasını hatırlattı23 izlenme
İstinaf mahkemesinden Nagehan Alçı'ya kötü haber!47 izlenme
Açılmadan zamlanan ilk köprü! 85 lira dediler 2 katından fazla zamlandı!75 izlenme
Reuters'tan zehir zemberek analiz! "Türkiye seçim sonrası acı gerçekle yüzleşecek…"
Doğalgaza gelen zamdan sonra Türkiye'yi bekleyen en önemli tehlike!
Bir şehri karıştıran olay! Cemevi'nde ezan okundu
Fon skandalında yeni gelişme: Seçil Erzan'dan Arda Turan sorusuna flaş cevap