İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 24 Temmuz 1923’de İsviçre’nin Lozan şehrinde imzalanan Lozan Antlaşması’nın 96. yıldönümü ile Erzurum Kongresi’nin 100. yılı dolayısıyla İstanbul'daki işlek cadde ve meydanlarına pankartlar astı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun imzasını taşıyan afişleri görenler, “İşte İmamoğlu farkı” demekten kendilerini alamadılar.
DAHA ÖNCE RASTLANMAYAN AFİŞLER
Fatma Vurgun imzasıyla Sözcü'de yayınlanan habere göre; Lozan Antlaşması’nın 96. yıldönümüne ithafen “Lozan Antlaşması’nın 96. yılında egemenliğimizi tüm dünyaya kabul ettiren bu zaferi bize kazandıranları saygıyla anıyoruz” ifadelerine yer verildi. Lozan Antlaşması’nın imzalanmasıyla birlikte Osmanlı İmparatorluğu için son derece ağır olan Sevr Antlaşması geçersiz sayılmış, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları tanımlanmıştı.


VATAN BİR BÜTÜNDÜR PARÇALANAMAZ
İBB'nin astığı Erzurum Kongresi’yle ilgili afişlerde, “Erzurum Kongresi’nin 100. Yılında ‘Vatan bir bütündür parçalanamaz’ diyenleri saygıyla anıyoruz” denildi.
Erzurum Kongresi, Türkiye'nin parçalanmasına ve işgaline karşı direnişin şekillendiği kongre olarak biliniyor. Erzurum Kongresi'nin önemini Mustafa Kemal Atatürk, kongredeki kapanış konuşmasında, “Tarih şüphesiz bu Kongremizi ender ve büyük bir eser olarak kaydedecektir” sözleriyle tarihe not düşmüştü.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1500041/istanbul_sokaklarinda_degisim_ruzgarlari.html
Rektörün sınavı kazanamayan oğlu Yiğit Şahin'e hukuk fakültesi kıyağı744 izlenme
Başkanlık sisteminde 200 liranın alım gücü: "Ekonominin sorumlusu benim ben" dedi, vatandaş neyi ne kadar kaybetti?40 izlenme
Saros kıyıları işletmeye açılıyor!52 izlenme
Yabancılara konut satışında dev artış! En çok konutu onlar aldı54 izlenme
İzmir Urla'da yerleşim yerlerinin yakınında orman yangını çıktı42 izlenme
Epstein mağdurları, FBI'a dava açtı49 izlenme
Narin Güran cinayeti davası: Nevzat Bahtiyar'ın avukatından cezaevindeki Güranlar için nakil başvurusu32 izlenme
Patrona can simidi seçimin ayak sesi mi?12 izlenme