İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü kamuya ait arazi, arsa ve konutları birilerine peşkeş mi çekiyor? Vatandaşlara haber verilmeden konutları ihaleye çıkarılarak satılıyor.
Ceren KAYA / YURT
Maliye Bakanlığı, vergi barışı ve çeşitli iyileştirmeler peşinde koşarken bazıları da fırsatları kaçırmıyor. 05.12.2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 7061 sayılı Torba Kanunu’nun 58’inci maddesinde Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi başlıklı kısmında; savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılanlar hariç olmak üzere, genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin, döner sermayelerin, fonların, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları hariç özel kanunla kurulmuş diğer kamu idarelerinin kamu iktisadi teşebbüsleri ve bunların bağlı ortaklıkları ile müesseselerinin ve sermayesinin yüzde 50’sinden fazlası kamuya ait diğer ortalıklar ve şirketlerin mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan kamu konutları ekonomiye kazandırılacağı, kat mülkiyeti kurulan kamu konutları bağımsız bölümler halinde, üzerinde kat mülkiyeti kurulmamış kamu konutu bulunan taşınmazlar ise üzerindeki yapılarla birlikte bir bütün olarak, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununda yer alan hükümler çerçevesinde ihale yoluyla satılacağı yer alıyor.
VATANDAŞ ŞAŞKIN OTURDUKLARI EVLER SATILIYOR
İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü içinde ikamet eden vatandaşların haberi olmadan, konutları ihaleye çıkarılmış ve yeterli rekabet koşulları oluşmadığı halde satışını yapmıştır. Daha çok Şişli bölgesinde bulunan konutların sahipleri ise durumu tesadüfen öğrendiklerini ve şaşkınlık yaşadıklarını söylüyor.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/istanbuldefterdarligimilliemlakmudurlugukamuyaaitarazih91982.html
AKP'li vekilin yıkılması beklenen kaçak villası büyüyor16 izlenme
Ali İsmail Korkmaz Eskişehir’de anıldı: Onu öldürdük diye sevinmesinler! Ali İsmail aramızda42 izlenme
Erdoğan'ın yakın arkadaşı yüzlerce kamu ihalesini kaptı!46 izlenme
Rakı fiyatlarına zam30 izlenme
Sinan Ateş'in ablasına tehditler savurdu! "Elbet bir yerde..."26 izlenme
Türkiye'nin dev un firması iflasın pençesinde36 izlenme
Ersan Şen ile İsmail Saymaz canlı yayında birbirine girdi: "Saygısızlığı sürdürürseniz benden ağır cevap alırsınız"45 izlenme
AKUT’un kurucusu Nasuh Mahruki’den deprem açıklaması: "Siyasi yanlışın faturasını millet ödedi"54 izlenme
İmamoğlu'nu hedef almıştı: Mansur Yavaş tepki gösterdi, istifasını duyurdu
AKP'li bakan yardımcısı da provokasyona katıldı! "Bir Yunan'ın İstanbul'a başkan olmasıyla ekonomi düzelmez"
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt
Osmangazi Köprüsü’nün geçiş ücreti 11 dolardı, iptal edilip 35’e çıkarıldı!