AKP ve MHP’nin itirazlarını değerlendiren YSK kararını verdi. YSK, İstanbul’daki Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine hükmetti. İptal kararının YSK Başkanı Sadi Güven’in de ret oyuna rağmen 7’ye karşı 4 oyla alındığı belirtildi. İstanbullunun 23 Haziran’da yeniden sandık başına gitmesine neden olan kararın gerekçeleri de belli olmaya başladı.
YSK’nın kararını, sandık kurulu başkan ve üyelerinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmaması nedeniyle aldığı öğrenildi. Sözcü’nün edindiği bilgiye göre; YSK, 225 sandık kurulu başkanı ve 3 bin 500 sandık görevlisinin ‘kamu görevlisi olmaması nedeniyle’ seçimlerin yenilenmesine karar verdiği öğrenildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine ilişkin YSK’nın aldığı kısa kararda; AKP’nin İstanbul seçimlerinin iptalini ve yenilenmesini istediği anımsatılarak, “Bir kısım sandık kurullarının, ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mazbatasının iptaline, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin 23 Haziran 2019 tarihinde yapılmasına, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına, oyçokluğuyla karar verilmiştir” denildi.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sondakikaistanbulsecimleribuyuzdeniptaledilmis4697343/
İntihar eden genç kızın mektubu: "AKP’ye ve destekleyenlere hakkımı helal etmiyorum. Yoruldum gençliğimi çaldılar"35 izlenme
PKK'dan tehdit gibi açıklamalar: "Öcalan serbest kalmazsa yeni krizler oluşur"14 izlenme
CHP’li Mahmut Tanal AKP’li belediyenin usulsüzlüğünü böyle duyurdu: "Günlerdir Urfa’daki kayırmacılığı, torpili, liyakatsizliği eleştiriyoruz. Uyan Urfa’m!”84 izlenme
Zorlu’daki Ramazan tebriği krizi: E-postayı gönderen CEO Köksal beraat etti19 izlenme
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren gelişme: Uzman isim EYT'yi işaret ederek tek tek açıkladı34 izlenme
Adana'nın İmamoğlu ilçesinde orman yangını çıktı, bölgeye çok sayıda söndürme ekibi sevk edildi16 izlenme
Marmara Denizi'nde batan yük gemisindeki mürettebattan birinin cansız bedeni bulundu.20 izlenme
En başarılı belediye anketinde 'Millet İttifakı' damga vurdu!171 izlenme
Ensar Vakfı bağış konusundaki iddialara yanıt verdi!
Kanal İstanbul için yapılan tren hattı ihalesi iptal!
Öğrencilerinden tahrik olduğunu söyleyen imam hatipli hoca tüy dikti! “Recep Tayyip Erdoğan’ı da yalnız bırakmayın”
Habertürk yönetimi Veyis Ateş'in villasında yakalandı!