Ramazan ayı 2 Nisan'da başlıyor. Çok az süre kala merakla beklenen pide fiyatları da belirlenmeye başladı. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, 330 gram sade pidenin 6 TL'ye satılacağını açıkladı. 330 gram susamlı yumurtalı 7.5 TL, 415 gram pide 7.5 TL ve 415 gram susamlı yumurtalı 9 TL'ye satılacak.
Sözcü'de yer alan habere göre, geçtiğimiz yıl İstanbul'da 365 gram sade pide fiyatı 4 TL olarak belirlenmişti. Yani vatandaş pideyi geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 66 zamlı alabilecek.
Özellikle son aylarda yaşadıkları zorlukları hatırlatan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Çevik, “Her geçen gün maliyetler yükseliyor. Dolayısıyla aldığımız fiyat da parça parça bitmiş oluyor” dedi.
Çevik, belirledikleri pide fiyatına ilişkin şu tespit ve değerlendirmelerde bulundu:
Devlet destekli un 220 TL, piyasa fiyatı 450 TL. Yüzde 100 zamlı. İki katı yani…
Eğer TMO desteklemeye devam ederse pidede belirlenen bu fiyatlar kurtarır. Devam etmezse kurtarmaz.
Devletimiz fırıncıya destekli un verdiği sürece bu fiyat kurtarır ama devletimiz fırıncıya destekli un vermezse, uygun fiyatlı un vermezse fırıncı buradan para kazanamaz.
Bize söylenen unda verilen bu desteğin Mayıs ayına yani mahsule kadar kesilmeyeceği yönünde… Yani Ramazan ayında devam edeceği söyleniyor.
Ama şu anda fırıncı un bulamıyor. Bir sorun var. Fırıncı una ulaşmakta zorlanıyor. Meslektaşlarımız sürekli bizi arıyorlar. Devlet destekli un alamıyoruz, değirmenler bize un vermiyorlar diye söylüyorlar son 15 gündür.
Bakanlığın ve TMO'nun açıklamalarını takip ettiğimizde, görüştüğümüzde Mayıs ayına kadar desteğin devam edecek deniliyor. Ama sahada maalesef bu böyle değil. 15 gündür maalesef fırıncı un bulamıyor. 15 gündür un yok.
Bu sorun Ramazan ayını etkileyebilir mi bilemiyorum. Açılacak deniyor ama sahada un yok şu anda…
128 milyar doları eriten protokol! Arka kapıdan döviz satışı!113 izlenme
Maliyet 4 yılda 4'e katlandı! II. Abdülhamit'in hayali pahalıya patladı!86 izlenme
Seçim barajı çalışmasının nedeni ortaya çıktı: MHP baraj altı!106 izlenme
Butlancı CHP’liler AKP adayına oy verdi, Üsküdar tuzağı tutmadı!18 izlenme
Amerikan medyası Bloomberg yazdı: "Türkiye kuru tutmak için elinde ne varsa sattı"25 izlenme
AKP'li yetkiliden itiraf! "Dolardan TL'ye geçiş başarılı olmadı"76 izlenme
Berkay Gezgin de dahil 102 kişiye tahliye69 izlenme
Muharrem İnce kurultay için imza verdi368 izlenme
Eski Ankara Emniyet Müdürü, 15 Temmuz'da 'kaybolan silahları' anlattı
CHP'li vekilin paylaştığı görüntü ortalığı karıştırdı! '21 aralık sabahı dolar 3,65'ten satıldı!'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP'li başkanlara yönelik kumpası tek tek anlattı!
1475 yıl hapsi isteniyordu: Oy birliğiyle tahliye edildi