İstanbul'un doğa harikası sahillerinden biri olan Şile'ye bağlı Akçakese Köyü yapılaşma tehditi altında. Sahile yakın mesafede bir otel inşaatını sürdüren firmanın, sahile uzanan yola beton dökerek kumsalda kamelyalar yapması, kumsalda foseptik çukuru açması köy sakinlerini ayağa kaldırdı.
CİMER'E BAŞVURDULAR
Şile'ye 17 kilometre mesafede bulunan Akçakese Köyü'nün sakinleri, bir otel inşaatının uzantısı olarak kumsalın bazı kısımlarına beton dökülüp foseptik çukuru açıldığını, kamelyaların kayalıkların tahrip edilerek yapıldığını, tüm bunlar yapılırken de milli koruma altında olan kum zambaklarının zarar gördüğünü söyledi. Köy halkı ‘sarı alanlar' içinde kalan arazilerin birilerinin üzerine geçirildiğini buralarda her biri 100 yıllık olan bu ağaçların da yine rant uğruna kesildiğini söyledi. Dava açmaya hazırlanan köy halkı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne de başvurdu.
AKP'li Şile Belediyesi Başkanı İlhan Ocaklı ise “Akçakese sahilinde yapılan çalışmalar nitelikli turizm hedefimizin bir yansımasıdır. Belediyenin kontrolü altındadır. Kanun dışı bir durum yoktur” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kumsalalocakondurupfoseptikcukurlariactilar6422980/
TCDD'nin vagon imalatçısı konkordato ilan etti!263 izlenme
Lodosun hızı İstanbul'da 105 km'nin üzerine çıktı, doğru park edilen tek arabanın üzerine çatı düştü!11 izlenme
AKP'li Ahmet Handi Çamlı TikTok'tan Daron Acemoğlu'na seslendi: "Nobeli iade et"28 izlenme
Fransa'da aniden başlayan kar yağışı ulaşımı ve yaşamı olumsuz etkiledi31 izlenme
Belediyeler vakıf ve derneklere çalışmış!35 izlenme
Türkiye İsrail'i kağıtta kınadı ancak yaptırıma yanaşmadı18 izlenme
AKP ve MHP'ye oy verenlerin üçte biri Bakan Koca'nın açıkladığı tabloya inanmıyor!129 izlenme
Faiz artışı Merkez’e haram, Hazine’ye helal!55 izlenme