İstanbul'da IŞİD terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki IŞİD üyeleriyle bağlantılı olduğu belirlenen ve yılbaşı günü benzer saldırılara teşebbüs edebilecekleri değerlendirilen kişilerin de bulunduğu toplam 147 şüpheli yakalandı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından 32 kişi sınır dışı edildi. Adliyeye sevk edilen 115 şüpheliden 48'i çıkarıldığı mahkemece adli kontrolle serbest bırakılırken 67 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri IŞİD terör örgütünün mensuplarının ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yürüttü. Yapılan çalışmalarda, terör örgütü yanlısı olarak İstanbul'da faaliyet gösteren ve örgütün sözde hocalığını ile elebaşılığını yaptığı belirlenen M.Y.'nin, yasa dışı ders ve sohbet etkinlikleri düzenlediği; illegal mescit faaliyetleri kapsamında terör örgütüne taban kazandırmak amacıyla tebliğ çalışmaları yürüttüğü tespit edildi.
Soruşturma çerçevesinde, İstanbul merkezli olmak üzere 3 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda; sosyal medya platformları üzerinden propaganda yaptığı tespit edilen 32 şüpheli, Yalova'daki saldırıyı gerçekleştiren şahıslarla bağlantılı olduğu ve İstanbul'da yılbaşı günü benzer saldırılara teşebbüs edebilecekleri değerlendirilen 41 şüpheli, örgütle irtibatlı olduğu belirlenen 13 şüpheli, sosyal medyada örgüt yanlısı paylaşımlarda bulunan 14 şüpheli, çatışma bölgeleriyle bağlantılı olduğu ve Türkiye açısından tehdit oluşturduğu belirlenen 'yabancı terörist savaşçı' statüsündeki 15 şüpheli ile haklarında yakalama kararı bulunan 32 kişi olmak üzere toplam 147 kişi gözaltına alındı.
48 ŞÜPHELİ ADLI KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI
Gözaltına alınan şüphelilerden 32'si, 'Uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından terör örgütleriyle ilişkili olarak tanımlandıkları' gerekçesiyle geri gönderme merkezine sevk edilerek sınır dışı edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan diğer 115 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 72 şüpheliden 67'si tutuklandı. Kalan 48 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Tele2 Haber
Elektriğe zam mı geliyor? 1 Ocak’tan itibaren…227 izlenme
İstanbul'daki vahşette korkunç detaylar ortaya çıktı!56 izlenme
CHP heyeti Barış Pehlivan için harekete geçti26 izlenme
Malatya'da depremden 40 saat sonra 12 yaşındaki kız çocuğu kurtarıldı33 izlenme
Kaynağı belirsiz para girişinde 6 ayda 17,5 milyar dolarlık rekor!32 izlenme
TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı'dan çok tartışılacak Aybüke Pusat açıklaması: "TRT'nin kapısından içeri girmemesi gerekirdi"33 izlenme
Barbaros Şansal: "Dilan Polat’ı Süleyman Soylu’ya sorun…"57 izlenme
Tutuklu sendika başkanı Mehmet Türkmen'den mesaj: "Bu hukuksuzluk elbet son bulacak"15 izlenme
Ölümlü kazaya neden olan AKP’li başkana skandal ceza! 48 bin TL 12 taksit yapıldı
Oğuzhan Asiltürk'ün, Adnan Oktar'ın evinde yakalandığı ortaya çıktı!
AKP'nin ağır toplarından flaş İmamoğlu itirafları! 'Erdoğan yoruldu' 'Türkmenistan gibi...'
İşte villadaki yaşamın aylık harcama tutarı