İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken hanelere periyodik olarak sunduğu nakdi desteğe zam yapıldı. Her ay binlerce haneye düzenli olarak verilen 1000 TL nakdi destek, 2025 yılında 1500 TL'ye çıkarılacak.
İBB tarafından 1 Temmuz 201930 Kasım 2024 arasında 366 bin 929 tekil haneye İstanbulkart ile Düzenli Nakdi Destek sunuldu. Sosyal Destek İstanbulkart için başvuru kriterleri, İstanbul’da ikamet etmek ve sosyal inceleme sonucunda, sosyoekonomik desteğe ihtiyaç olduğunun tespit edilmesi şartları aranıyor.
Başvurular ise İstanbul Senin Uygulaması, Alo 153 Çözüm Merkezi, 1530 SMS Hattı, cozummerkezi@ibb.gov.tr mail adresi, Çözüm Merkezi Mobil Uygulama, Whatsapp Uygulaması 0552 153 00 34, Mobil Çözüm Noktası, Çözüm Şubesi, Çözüm Noktaları ve Sosyal ve Ekonomik Destek Online Başvuru (sosyalyardim.ibb.gov.tr) yollarıyla sağlanacak.
BirGün
CHP Antalya vekili Cavit Arı 'Yangın kontrol altına alınmadı. Helikopter yok, müdahale eden yok, uçak yok. Evler göz göre göre yanıyor!'46 izlenme
Ankara'da sahte içki cana doymadı: Ölü sayısı 81'e yükseldi27 izlenme
Daha Şeker Fabrikaları unutulmadan yeni özelleştirmeler geliyor!394 izlenme
Sağlık Bakanlığı'ndan Menzil'e milyonluk ihale!37 izlenme
Aleyna'nın Katilinin Cezası Belirlendi28 izlenme
Yabancılardan Merkez’e gizli döviz transferi sürüyor41 izlenme
Valilik açık alanda alkol kullanımını yasakladı: Araç içinde bile içilemeyecek!44 izlenme
RTÜK, Faruk Bildirici’yi üyelikten çıkardı!136 izlenme