İstanbul Adalet Sarayı’nda eksi ikinci katta bulunan 4 ayrı icra dairesi çalışanlarının Covid19 testi pozitif çıktı. 18, 19, 29 ve 33 icra müdürlükleri çalışanlarında arka arkaya Covid19 görülmesi üzerine personel idari izne çıkartılarak 14 gün karantina altına alındı.
Adalet Komisyonu, dezenfekte edilen icra dairelerine geçici personel görevlendirdi. İcra dairelerinden bazıları kapılarını kapatarak, numaratörden sıra numarası alan kişilere tek tek hizmet vermeye başladı.
VATANDAŞLAR İÇERİ TEK TEK ALINIYORDU
İcra müdürlüklerine Covid19 tedbirleri kapsamında 4 metrekarede bir kişi bulunma zorunluluğu getirilmişti. Bu nedenle vatandaşlar icra dairelerine tek tek alınıyordu.
Ayrıca yoğunluğun azaltılması için kısmi işlemler (borca itiraz mal beyanı, dosya taraf bilgisi, vekil kaydı işlemleri, posta ve kargo teslim alma, İ.İ.K. 106110 talepleri, 3. şahıslar tarafından verilen dilekçeler, İ.İ.K. 89/1 madde cevapları ve maaş haczi), oluşturulan icra ön bürolarından yapılıyordu. İcra dosyasını incelemek isteyenlere ise dosyasının hazır edilmesi için belli bir saat verilerek, tekrar gelmesi isteniyordu.
ÖNLEMLER HAFİFLETİLDİ
Ancak tüm bu önlemler işlerin yoğunluğunun azaltılması kapsamında iyileştirme tedbirleri adı altında askıya alındı. Tedbirlerin hafifletilmesi üzerine de günde binlerce kişinin giriş çıkış yaptığı İstanbul Adalet Sarayı’nda Covid19’un patlamasına neden olduğu öne sürüldü.
Korkutan uyarı! ‘İkinci dalganın maliyeti çok yüksek olacak’51 izlenme
Uçağa para yok temsile 91 milyon!74 izlenme
İran'ın füze saldırılarının İsrail'de yarattığı hasar gündüz ortaya çıktı25 izlenme
İşsizlik oranı kasımda yüzde 10.3 oldu109 izlenme
AKP İstanbul’u kaybedebilir, Erdoğan bile İstanbul’da yüzde 50 alabildi262 izlenme
Kâğıt krizi sadece basını vurmadı! Tuvalet kâğıdında inanılmaz zam!399 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 16.749 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.911.642'ye, can kaybı 29.623’e yükseldi!71 izlenme
İmamoğlu’dan Kanal İstanbul açıklaması: Bu bir emlak işi93 izlenme